Vrijdag avond competitie 7 tegen 7 voetbal 35+ gestart

Zaandam/Krommenie- Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7×7 35/45+ in het leven geroepen. Een aantal Zaanse verenigingen neemt hieraan deel. Dat zijn Sporting Krommenie, cvv Blauw Wit W, FC Zaandam en sc Hercules Zaandam. Nieuw dit seizoen is SVA dat zich wel inschreef en de plek van FC Zaanstreek overnam. Die club gaat zich volledig richten op zaalvoetbal. In de andere 35+ poule werd gespeeld bij FC Zaandam dat in de poule zit met zvv Zaandijk, FC Uitgeest en sc Hercules Zaandam.
De eerste speelavond op vrijdag 24 september is prima verlopen. Op het Provily sportpark was de eerste beurt aan Sporting Krommenie 35+1 om als gastheer op te treden. In een poule met FC Uitgeest 35+3, Meervogels`31 35+1, SVA 35+1 en cvv Blauw Wit W 35+1 werd naar hartelust gevoetbald. Wel was het jammer dat FC Uitgeest geen team op de been kon brengen maar waardoor er wel een even poule met teams ontstond waardoor er tussendoor hoefde te wachten. In de andere Zaanse poule werd op sportpark Hoornseveld gespeeld, het complex van FC Zaandam. Hierin zaten de teams van FC Zaandam 35+1, zvv Zaandijk 35+1, FC Uitgeest 35+4. SDZ uit Wijdewormer was de vierde ploeg maar die gaven deze week bij de KNVB aan de inschrijving terug te trekken.
De volgende speeldata voor de vrijdag avond najaars competitie zijn 8 oktober, 29 oktober, 12 november en 26 november 2021.
7X7 35/45+ VOETBAL
Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7×7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.
Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed
Bij 7×7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7×7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.
7×7 voor- en najaarsreeks
Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.
7×7 competitie
Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7×7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl