Huisman ambitieus met FC Zaandam: “Aan de bovenkant van de tweede klasse meedoen”

Zaandam- Patrick Huisman is bezig aan zijn eerste weken als hoofdtrainer van FC Zaandam. De oefenmeester ruilde afgelopen seizoen Westfriezen uit Zwaag in voor zijn nieuwe club. Met de Zaandamse vereniging hoopt Huisman in de tweede klasse voor een verrassing te kunnen zorgen.
Het is voor de spelers en technische staf weer even wennen om op het veld te staan, wat het voor Huisman allerminst eenvoudig maakt om aan de voorbereiding te beginnen. Desondanks heeft hij veel energie om de club verder te helpen. “FC Zaandam heeft op sommige gebieden een andere denkwijze nodig om naar een hoger niveau toe te groeien”, zo legt Huisman uit. “Dat vergt simpelweg tijd, maar ik blijf ambitieus. Ik kom hier gewoonweg niet om voor plek 10 mee te spelen, dus moet ik de spirit in de club krijgen.”
Huisman heeft het goed naar zijn zin bij FC Zaandam en ziet een sterke selectie staan. “De afgelopen maanden heb ik mezelf uiteraard bemoeid met de nieuwe groep. Daarbij heb ik mijn oor te luister gelegd bij andere mensen binnen de club. FC Zaandam beschikte al over een aardige groep, waardoor we die zoveel mogelijk bij elkaar hebben gehouden. Daarnaast hebben we de selectie zowel kwalitatief als in de breedte van verse krachten voorzien. Het vergt echter tijd om de jongens goed met elkaar te laten samenspelen.”
Met onder meer Jesse Kramer, Marc Molenaar en Nadir Djeddi als versterkingen heeft FC Zaandam het aankomend seizoen uitstekend voor elkaar. Huisman vindt de individuele spelers echter niet het belangrijkste. “Bij mij staat altijd het teambelang voorop. Niet de beste spelers staan volgend seizoen op het veld, maar de voetballers die het elftal naar een hoger niveau brengen. De spelers moeten het team gaan dragen en voor de prestaties zorgen.”
De hoofdtrainer gaat echter een flinke uitdaging tegemoet, want in de tweede klasse zaterdag A zitten een aantal goed presterende clubs als AMVJ, DVVA, OSV en HBOK. Het houdt Huisman er alleen niet vanaf om zijn ambities te laten zien. “Iedere trainer houdt van winnen en ook ik heb een hekel aan verliezen. Daarom is de doelstelling om de komende jaren aan de bovenkant van de tweede klasse mee te doen. Dit klinkt in theorie echter leuk, maar in de praktijk moeten we het eerst laten zien. Hopelijk valt de komende weken alles op zijn plek, waardoor we met een goede en frisse groep aan de competitie kunnen beginnen.
Tekst: Jordi Smit
Foto:  onderschrift: Patrick Huisman uiterst rechts