Joeri Houniet blijft SVA Assendelft trouw: ‘Het is écht mijn club’

Assendelft – SVA Assendelft is klaar om na twee afgebroken seizoenen weer aan de aftrap te verschijnen. Hoofdtrainer Joeri Houniet, die zich opmaakt voor zijn vierde seizoen bij de vereniging, kreeg het voor elkaar om de gehele selectie bij elkaar te houden, waarmee hij het vertrouwen in zijn selectie laat zien.
De oefenmeester had geen enkele twijfel toen de club vroeg om nog een seizoen langer door te gaan. “Ik werk vooral met een leuke groep en technische staf”, zo somt Houniet de pluspunten van de vereniging op. “SVA is écht mijn club, waardoor ik het persoonlijk een hele eer vind om trainer te zijn van het eerste team.” Houniet blijft ondertussen bezig om onderdelen binnen de vereniging te verbeteren. “Natuurlijk heb je het daarover tijdens de gesprekken, maar we moeten vooral de lijn doortrekken waarmee we bezig zijn.”
Houniet is blij om te zien dat ook dit seizoen weer een aantal jeugdspelers kans maken op het plek in de A-selectie. “Dat laat nog maar eens zien hoeveel talent we binnen de club hebben rondlopen. Bij ons is bovendien geen enkele speler vertrokken of bijgekomen. Dit toont aan dat iedereen het naar hun zin heeft.” De vereniging vindt het historisch gezien belangrijk om bovenal eigen spelers in het eerste team te hebben. “Wat we hebben is goed: dat is het belangrijkste.”
De afgelopen drie jaar heeft Houniet goed kunnen ontdekken waar de voornaamste krachten van de spelersgroep liggen. De trainer vindt zijn ploeg vooral in voetballend opzicht indruk maken. “We beschikken over veel voetballende spelers die heel graag willen. Dat merk je wel aan de motivatie en het enthousiasme van onze spelers. Toen we afgelopen seizoen alleen nog maar konden trainen, bleven alle spelers driemaal in de week langs de club komen om voor honderd procent mee te doen. Als trainer hoef je aan dat fanatisme weinig te doen. Soms moet je ze wat afremmen, maar beter dat dan andersom.”
Hoewel hij zeer tevreden is over zijn selectie, vindt Houniet het lastig in te schatten wat de mogelijkheden zijn voor aankomend seizoen. “Dat vind ik een zeer lastige vraag. We kennen onze competitiegenoten natuurlijk goed, maar hebben al anderhalf jaar geen wedstrijden gespeeld. Bij verschillende clubs zijn veel verschuivingen geweest en verenigingen hebben de voorbereiding soms anders benaderd. Daarom moeten we de eerste duels afwachten wat de onderlinge krachtverhoudingen zijn.” Houniet hoopt op een periodetitel. “We willen absoluut omhoog kijken, dus laten we hopen dat dit erin zit.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl