Wijdenbosch wil met Rood-Wit Zaanstad nacompetitie spelen: “Voor minder gaan we niet”

Levinho Wijdenbosch kan niet wachten om aankomend seizoen met Rood-Wit Zaanstad aan de competitie te beginnen. De hoofdtrainer ziet veel potentie in de groep die hij onder zich heeft en verwacht dat de club kan meespelen voor de prijzen. “Voor minder gaan we niet”, zo stelt Wijdenbosch vol vertrouwen.
De oefenmeester zag de club in het seizoen 2020/2021 goed aan de competitie beginnen, maar door de coronastop kwam deze vroeg tot stilstand. Daardoor zat er niets anders op dan door te trainen. “Dat hebben we gedaan tot aan de Zaanstad Cup. Gedurende de maanden lieten we ook jongens uit het tweede en derde team deelnemen aan de trainingen, waardoor we konden zien welke kwaliteiten zij hebben. Die jongens mochten tijdens de Zaanstad Cup ook spelen, want zij hebben al die maanden op de trainingen goed hun best gedaan.”
De vereniging begint begin augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan zijn echter nog niet alle basisspelers aanwezig, aangezien sommigen nog op vakantie zijn. Het is voor Wijdenbosch een perfect moment om jongens uit het tweede en derde team de kans te geven in oefenwedstrijden. “We hebben de jongens de afgelopen maanden zien groeien tijdens trainingen, maar nog niet veel gezien in oefenwedstrijden. Daarom vinden we het belangrijk dat ook eens te doen. Volgend seizoen hebben we namelijk weer een brede selectie nodig.”
De selectie van Rood-Wit Zaanstad is nauwelijks aan veranderingen onderhevig. Wijdenbosch zag dat slechts één speler de selectie verliet, terwijl de club twee versterkingen wist te halen. “Het was zeker onze intentie om de selectie zoveel mogelijk bijeen te houden. We zien veel potentie in de spelersgroep en hebben het gevoel dat we echt nog een aantal stappen kunnen maken. Afgelopen seizoen waren we al aardig op weg. Ook na de zomer verwachten we deze prestaties te kunnen leveren.”
Wijdenbosch zag tijdens de coronaperiode dat aan inzet geen gebrek was. Het grootste gedeelte van de spelersgroep was vrijwel elke training aanwezig, waardoor de oefenmeester soms was verrast door het enthousiasme. “Onze kwaliteiten zitten niet alleen in onze inzet, maar eveneens in het technische vermogen van onze spelers. Waar we ons nog wel in kunnen verbeteren, is het ontwikkelen van een hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat.” De oefenmeester merkt dat Rood-Wit Zaanstad een brede selectie heeft. “Ook aankomend seizoen willen we weer veel spelers de kans bieden in ons eerste team. Dan ben ik ervan overtuigd dat we minimaal voor de promotieplaatsen kunnen strijden. De spelersgroep weet dat de club dat ambieert. Het is aan ons om het te laten zien.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl