KFC-selectie kent weinig wijzigingen: “Verzorgd, aanvallend voetbal spelen”

Koog aan de Zaan – Guillaume Groot maakt zich op voor een nieuw seizoen met KFC. Aangezien de afgelopen twee jaar in de soep liepen vanwege de coronacrisis, heeft de oefenmeester veel zin om weer langs de lijn te staan. “Daar zijn we met z’n allen dringend aan toe”, zo merkt hij op.
De tweedeklasser stond in het najaar van 2020 na drie wedstrijden te hebben gespeeld op de zesde positie met zes behaalde punten, waarmee deze uitstekend van start ging. Plotseling lag de competitie echter weer stil en kon Groot niets anders doen dan met zijn jongens te trainen. “Ondanks corona hebben we een fijn jaar gehad. Het was mooi om te merken dat alle spelers enthousiast bleven om te trainen en we hebben met viertallen best wel wat kunnen doen. Met tweetallen was alles wat lastiger, maar we moesten simpelweg creatief zijn.”
Sinds de komst van Groot is KFC een nieuwe weg ingeslagen, waarbij jeugdspelers een belangrijk onderdeel zijn van de visie. Na een paar jaar heeft de club veel spelers van eigen kweek in de selectie zitten die het gezicht van de club vormen. “We oogsten momenteel van dat beleid en beschikken over een goede groep.” Met Jeffrey Koreman en Michiel Hemmen haalde KFC dit jaar wat ervaring in de groep. “Michiel trainde al elke voorbereiding met ons mee om fit te worden. Stiekem hoop je dan als trainer dat hij een keer voor KFC komt voetballen. Het is mooi om te zien dat dit nu lukt. Daarnaast zijn we heel tevreden met het binnenhalen van Jeffrey. De jongens zorgen voor een goede mentaliteit binnen het team.”
Aangezien KFC voor aankomend seizoen maar weinig veranderde aan de selectie, denkt Groot dat de toeschouwers langs de kant weinig verrassingen zullen beleven. “We beschikken naast Jeffrey en Michiel over ongeveer dezelfde krachten en willen weer verzorgd, aanvallend voetbal spelen. Bovendien schuiven we nog enkele jeugdspelers door waarvan we weten dat zij toe zijn aan de volgende stap. Zo zijn we als KFC herkenbaar voor het brede publiek.”
De A-selectie van KFC start begin augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel het grootste gedeelte van de Zaanse clubs aan de Zaanstad Cup meededen, besloot KFC daar vanaf te zien. “We waren het gehele seizoen al in training. De jongens en technische staf waren echt toe aan vakantie, zodat ze in het nieuwe seizoen klaar zijn om de voorbereiding te starten. Daarnaast was een groot gedeelte van de technische staf op vakantie. We kijken ernaar uit om in augustus te beginnen.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl