Jong AZ winnaar Future of Football Cup na 6-0 overwinning op nog Jonger Club Brugge

Zeist- Jong AZ heeft zondag ook zijn tweede duel in de Future of Football Cup gewonnen. Op de KNVB Campus in Zeist werden de beloften van Club Brugge met 6-0 verslagen. Later vanmiddag wordt duidelijk of de Alkmaarders – die donderdag met dezelfde cijfers RB Leipzig Onder 19 klopten – het toernooi hebben gewonnen. Dan spelen Jong PSV en Jong Heerenveen, dat de plek van Red Bull Leipzig -19 overnam, tegen elkaar. Het moet raar lopen willen de Eindhovenaren de Alkmaarderders op doelsaldo nog inhalen.

Op de KNVB Campus in Zeist namen donderdag de eerste dag van de Future of Football Cup, de teams van: AZ – RB Leipzig en Club Brugge – PSV- de proef op de som met vijf nieuwe spelregels. Die aangepaste nieuwe regels waren:Ingooien wordt intrappen. Bij een vrije trap mag er direct gedribbeld worden. Onbeperkt wisselen. Gele kaart betekent 5 minuten eruit. Zuivere speeltijd van 2 keer 30 minuten.
Het werd een dag vol bijzondere talenten en veel nieuwe inzichten. Welkom in de toekomst van het voetbal. Nog even kort de insteek van dit toernooi. De Future of Football Cup staat voor snelle en energieke wedstrijden. Tijdens het toernooi worden vijf spelregels aangepast om te kijken wat dit doet met de intensiteit voor de spelers en de aantrekkelijkheid voor toeschouwers.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Jong AZ – Jong Club Brugge 6-0 (3-0)
Future of Football Cup
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel (39. Jurre van Aken), Joey Jacobs (49. Velthuis), Tijs Velthuis (31. Chase Anrie), Maxim Dekker (31. Misha Engel); Zico Buurmeester (31. Bram Franken), Mo Taabouni (31. Fedde de Jong), Richard Sedláček (35. Nick Twisk); Richonell Margaret (31. Myron van Brederode), Yusuf Barasi (39. Ro-Zangelo Daal), Iman Griffith (49. Margaret).
Basisopstelling Jong Club Brugge: Jelle van Neck; Kyriani Sabbe, Jules van Bost, Jorne Spileers, Sem Audoor; Ibrahima Fofana, Keano van Rafelghem, Mathis Labro, Chemsoine Talbi, Mateo Schiavoni; Dieu Merci Michel.
Scoreverloop: 4. Griffith 1-0, 7. Barasi 2-0, 13. Griffith 3-0, 36. Barasi 4-0, 39. Barasi 5-0 (pen.), 53. Daal 6-0.
Gele kaarten: Sedláček, Jacobs (Jong AZ), Spileers (Club Brugge).
Rode kaarten: –