Arsenio Dihalu klaar voor Fortuna Wormerveer: “Hartstikke fit”

Arsenio Dihalu keert aankomend voetbaljaar terug in de Zaanstreek. Waar de 29-jarige voetballer afgelopen seizoen nog uitkwam voor het Amsterdamse AGB, draagt hij na de zomer het shirt van Fortuna Wormerveer. Met die club hoopt Dihalu in de eerste klasse voor de bovenste plaatsen te strijden.
De middenvelder speelde in zijn jeugdjaren voor Hellas Sport in Zaandam, waarna hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van AZ. Hij voetbalde daar onder meer met Thomas Lam, Jelle Duijf, Adam Maher en Oguzhan Ozyacup, maar wist zelf nooit het eerste team te bereiken. Nadat hij voor Cambuur Leeuwarden uitkwam, koos hij voor speeltijd bij AFC, ADO ’20, OFC, AFC ’34 en AGB. Bij de laatste club, waar hij deze zomer vertrekt, had hij een uitstekende band met hoofdtrainer Imdat Ilguy. “Persoonlijk kende ik hem nog van onze gezamenlijke periode bij OFC”, blikt Dihalu terug. “We hebben altijd een uitstekende klik gehad. De trainer komt ook uit de Zaanstreek, waardoor hij goed snapt dat ik voor een terugkeer kies.”
Aangezien Dihalu ooit bij Hellas Sport begon, stelde hij zichzelf als doel om ook te eindigden in de Zaanstreek. “Ik kom terecht in de laatste jaren van mijn carrière en wil nog een paar jaar vlammen bij een club. Toen Fortuna Wormerveer langskwam met interesse, was ik eigenlijk direct enthousiast. Het is een prachtige club die op een mooi niveau speelt.” Dihalu moet de komende jaren met zijn ervaring het team bij de hand nemen. “Ik ben hartstikke fit om direct in het basisteam te staan en denk dat ik een toegevoegde waarde kan zijn met mijn ervaring en kwaliteiten. De trainer hoopt dat ik voor meer coaching vanaf het middenveld kan zorgen, een rol die ik al bekleedde bij mijn eerdere clubs.”
Ondanks de middenvelder verwacht dat hij de komende jaren nog wel op het voetbalveld is te bewonderen, richt hij zichzelf eveneens op andere onderdelen in zijn leven. Zo timmert hij hard aan de weg met zijn voetbalacademie, die hij volgend seizoen bij Fortuna Wormerveer gaat uitbreiden. “Ik vind het prachtig om de talentvolle spelers met mijn academie te helpen om een hoger niveau te bereiken. Fortuna Wormerveer geeft ons de kans om deze verder uit te breiden, wat een extra reden voor mij was om naar de club te gaan.” Na zijn voetbalcarrière heeft Dihalu grootse plannen met zijn academie. “Dan moet het echt een hoofdjob worden, maar eerst maar eens nog een paar jaar zelf op het veld staan. Ik vind het voetbal namelijk nog veel te leuk.”
Tekst: Jordi Smit