Eerste duel Jong AZ onder nieuwe trainer Maarten Martens start met remise

Utrecht- 
Maarten Maartens eerste wedstrijd als Jong AZ-coach en de eerste wedstrijd van Zaankanter Finn Stam bij Jong AZ. De Alkmaar Zaanstreek beloften speelden vanmiddag gelijk tegen Jong FC Utrecht: 1-1.
Jong AZ is de voorbereiding begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch opende Fons Gemmel de score, maar door een snelle gelijkmaker bleven de ploegen in balans. 
In de openingsfase deelden de beloftenploegen over en weer speldenprikjes uit. Oussama Alou schoot namens de Domstedelingen ruim naast. Jong AZ-aanvoerder Bram Franken probeerde het aan de overzijde met een schot van afstand, maar Jord Ruigrok bracht redding.
Kansen Sedláček
Na ruim twintig minuten namen de Alkmaarders het heft in handen. Richard Sedláček was tweemaal dicht bij de openingstreffer, maar mikte beide kansen naast.
Officieuze debutanten
Na de pauze voerde Maarten Martens – die zijn officieuze debuut maakte als trainer van de beloften – zeven wijzigingen door. Zeven daarvan waren officieuze Jong AZ-debutanten: Daniël Deen, Finn Stam, Jurre van Aken, Misha Engel, Damienus Reverson, Ro-Zangelo Daal en Ricuenio Kewal.
Serieuze kans
Jong FC Utrecht kreeg via Mohamed Mallahi zijn eerste serieuze kans, maar Deen kreeg zijn handen achter het schot. Utrecht-goalie Joey Houweling moest daarna ook in actie komen. Hij keerde een poging van Daal. Jong AZ kwam daarna goed weg na een hachelijk moment in de zestien. Joey Jacobs voorkwam uiteindelijk een zeker lijkende tegengoal.
Gemmel en Omgba
In de 77e minuut brak Fons Gemmel de ban. Hij profiteerde van een verkeerde inspeelpass van Houweling: 0-1. De bezoekers wisten de voorsprong echter niet lang vast te houden. Slechts twee minuten later maakte Aime Omgba gelijk en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.
Martens: ‘Goede basis’
Het treffen in de Domstad gold voor Jong AZ als afsluiter van de eerste trainingsweek. Wat de ploeg daarin liet zien stemde Martens tevreden. “Hiermee kunnen we verder. We moeten ons nog op een aantal vlakken verbeteren, maar dit is een goede basis voor het realiseren van onze doelstellingen. Nu is het zaak dat we hieraan een passend vervolg geven.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong FC Utrecht – Jong AZ 1-1 (0-0)

Oefenduel
Opstelling Jong FC Utrecht: Jord Ruigrok; Juruel Bernadina, Ruben Kluivert, Joshua Mukeh, Djevencio van der Kust; Rida El Barjiji, Oussama Alou, Yuya Ikeshita; Eros Maddy, Derensili Sanches Fernandes, Yassine Tekfaoui.
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld (46. Daniël Deen); Quinten Dekkers (46. Jurre van Aken), Fons Gemmel (46. Ricuenio Kewal), Joey Jacobs (70. Velthuis), Tijs Velthuis (46. Finn Stam), Misha Engel (46. Sem Dirks); Nick Twisk (46. Damienus Reverson), Richard Sedláček (70. Gemmel), Bram Franken (70. Twisk); Richonell Margaret (70. Griffith), Iman Griffith (46. Ro-Zangelo Daal).
Scoreverloop: 77. Gemmel 0-1, 79. Omgba 1-1.
Gele kaarten: Van Aken (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Foto’s: Herbert Dekkers