Overschrijvingen Zaanse amateurvoetbal op een rijtje

Zaanstad- De coronamaatregelen hebben wel degelijk invloed gehad op de deadline voor de overschrijvingen in het amateurvoetbal. In de nacht van maandag op dinsdag verstreek de termijn van inschrijvingsperiode voor spelers om zich over te schrijven naar een andere voetbalclub.  De wijzigingen in de selecties staan hieronder op een rijtje. Net als voorgaande jaren geldt dat op het moment er een officiële KNVB wedstrijd is gespeeld de transfer pas definitief zal zijn.
Zaterdag selecties
Bij FC Zaandam, uitkomend in de tweede klasse, kan kersvers trainer Patrick Huisman aardig wat nieuwkomers verwelkomen. Dat zijn Marc Molenaar (ZVV Zaandijk), Jesse Kramer (Purmersteijn-zat.), Saifedinne el Abid (cvv Blauw Wit), Nadir Djeddi (DVS’33), Savas Seymen (RCZ), Mohamed Bourchid (Blauw Wit W), Rashan Wolff (Zuidvogels) Marvin Caïro (Amstelveen Heemraad) en Abdelillah Biari die aanvankelijk was gestopt, maar zijn kicken weer aan trekt.
Uit de selectie zijn vertrokken Dyllan Ahinful (Purmersteijn), Lucas Wijkstra (ZCFC), terwijl Rudo Hidden en Gino Soolsma beiden gestopt zijn.
In de Derde klasse heeft de selectie van ZCFC in Mourad Aakouk (De Wherevogels), Saverio Kasanwirjo, Alessio Kasanwirjo (beiden asv Sloterdijk), Jordy Deelstra, Marcello Hartman (beiden vpv Purmersteijn)en Rivelino Groenert (vpv Purmersteijn, zat.) de nieuwe gezichten.
Niet meer in het oranjetricot te bewonderen zijn Alexander de Vries, Jens Winkel (beiden KFC), Bruce Harrems (vvv Westzaan) en Gian-Luca Klunnen (De Wherevogels). Bij Zet zijn Remco van Dijk, Marijn Esman, Hiddo Haanstra, Jesse Haanstra, Brian Meijer gestopt.
In de vierde klasse is het redelijk rustig gebleven. Bij CVV Blauw Wit W hebben zich aangemeld Sven Keppel en Jesse Borrie (beiden Knollendam), terwijl Chris Ilonga na zijn Saenden avontuur weer in Westknollendam terugkeert. Vertrokken is Mohamed Bourchid (FC Zaandam)
Bij de VV Jisp geen nieuwe spelers voor trainer Peter Tania, maar wel het gevoelige verlies van routinier Aaron Conijn die gestopt is.
Bij naar alle waarschijnlijkheid het allerlaatste jaar van zvv Zaanlandia slechts een nieuwkomer in de persoon van Alex Geurra (asv Arsenal). Uit de selectie verder geen vertrekkende spelers. In de recreatieve sector is er wel een heel elftal overgestapt naar ZCFC dat daardoor liefst 13 seniorenteams in competitie zal hebben.
Zondag selecties
De hoogst spelende regionale ploeg is OFC dat – getuige de aanwas – zo snel als mogelijk uit de Derde divisie naar de Tweede Divisie wil promoveren. Trainer Pieter Mulders (een ervaren promotietrainer) heet aan het sportpark in het Twiske Beer de Vos, Derwin Martina (Noordwijk), Joey Groenbast, Darryl Baly, Max Veerman (allen FC Volendam), Gendrige Prijor (Ajax-zat) welkom. Afscheid is genomen van Jermano Lo Fo Sang, Alje Wiltenburg (beiden Olympia Haarlem ), Petar Stoskovic (Stedeco), Victor van der Linde (Victoria Elblag), Ogulcan Sadiroglu (DEM) en Mukhtar Suleiman (Katwijk)
In de Eerste klasse heeft vv Assendelft trainer Lars Keppel zijn selectie stevig aangepast. Nieuw zijn daar Raffie Baal, Rick Neele (beiden vpv Purmersteijn-zat.), Percy Hoquee, Jessey Kuiper (beiden SDZ) en Allan Engelhardt (Laakkwartier). Wat Jeremy Kühn en Mike Jalink zullen gaan doen is nog onbekend.
Voor trainer Rene van Elsland van Fortuna Wormerveer wacht een mooie uitdaging. De steeds meer doorstromende eigen talenten kloppen nadrukkelijker dan ooit aan de selectiedeur. Herintreder is Emre Bilgin die na een seizoen SDZ terugkeert. Ook Arsenio Dihalu komt van AGB, Tringo Schut (KFC), Cani Yilmaz (SDZ), Jordan de Jong (asv De Dijk) zijn de andere nieuwelingen.
Vertrokken bij de Gladoren zijn Mandjano Manuputty, Ferry Heijnis, Perry Plugge, Dani Beukman (allen rkvv Saenden), waar Onur Dogan naar sc Hercules Zaandam overstapt.
Voor de Grote Koogsche, uitkomend als KFC in de Tweede klasse zijn de aanwinsten doelman Jeffrey Koreman (vv Monnickendam), Alexander de Vries, Jens Winkel (beiden ZCFC) en Michiel Hemmen (Rijnsburgse Boys).
Weg van de Wezelstraat zijn Tringo Schut (Fortuna W), Martijn Teeuwen, Collin van der Vaart (beiden zvv Zaandijk) en Adje Weels (SJC). Keffa Bagyabangi is gestopt.
In de Derde klasse zijn bij sc Hercules Zaandam de nieuwe krachten Elzo Noya (die bij Saenden weinig toekomst meer zag), Stijn Jonker (KFC) en Onur Dogan (Fortuna W). Vertrekken deed niemand bij de fusieclub. Wel hebben Rachid el Guebli en Jeffrey Lensen aangegeven te zullen stopen.

In diezelfde derde klasse heeft  rkvv Saenden flink geïnvesteerd in de titel voor komend seizoen. Daar wist trainer Rene Reijinga achtereenvolgens Gennaro Liklikwatil, Robin Hoogstra (beiden Purmersteijn-zat.), Mandjano Manuputty, Ferry Heijnis, Perry Plugge en Dani Beukman (allen Fortuna W) en Enes Varisli (was gestopt) te verleiden tot een avontuur in het Guisveld.
Uit de selectie zijn verdwenen Soner Gedik, Onur Gedik en Mo Kusadasi (allen Zaandijk), Elzo Noya (Hercules Zaandam), terwijl Yardino Manuputty, de gebroeders Lex en Jelle Meijns en Mark Schavemaker allen een punt achter hun loopbaan hebben gezet.Bij Sporting Krommenie zijn aangemeld als lid Burak Kelesoglu (Alkmaarsche Boys), Kerem Hancer (SVW’27), Keje Ligthart (Fortuna W) en Landry Monni (OSV). Vertrokken is Bono van Leeuwen (vvv Westzaan)
Bij SVA heeft de wedstrijdsecretaris het heel rustig gehad. Geen nieuwkomers en ook geen vertrekkende spelers.
Bij WSV’30 staan nu op de ledenlijst Daan van Putten, Roy Kley (beiden Fortuna W, jeugd), Matthew van Ulden (Ter Leede) en Ruben Deurholt (Heemstede). Wat Steven Groot, Bart van Deijzen en Indy Veldt gaan doen is bij de redactie onbekend.
In de Vierde klasse valt de grootste klap bij dorpsclub VV Knollendam. Daar geen nieuwe spelers, maar wel een uitholling van de resterende selectie. Vertrokken zijn Sven Keppel, Jesse Borrie (beiden cvv Blauw Wit), Omar Hamouna (zvv Zaandijk) en Daan Janssen (gestopt). Trainer Andy Huitema gaat beslist geen rustige zomer tegemoet. Het kan zelfs zo zijn dat het eerste elftal uit de competitie gehaald gaat worden. Het is te hopen voor de Groengelen dat Huitema nog een bron kan aanboren.
Bij jubilaris RCZ dit seizoen in tegenstelling tot eerdere edities geen nieuwkomers. Vertrokken van het Jagersveld zijn Jeremy Kho (Velsen), Ramazan Teymen, Denis Milanovic (beiden Rood-Wit Zaanstad).
Op het voormalige Zilvermeeuwen complex zal sv Rood Wit Zaanstad Meric Dalkiran (De Meer), Ramazan Teymen, Denis Milanovic (beiden RCZ) en Shercinio Ware (FC Zaandam) van harte welkom heten. Uitgezwaaid is Alican Karaca die naar Hercules Zaandam gaat.
De roodwitte leeuwen van vvv Westzaan kennen in Bruce Harrems (ZCFC) en Frank de Lange (Fortuna W, zat.) Bono van Leeuwen (Sporting Krommenie) nieuwe krachten. Hendrik-Jan Staal en Daan Cornelisse hebben hun schoenen aan/in de wilgen gehangen.
Bij ZVV Zaandijk is de invloed van trainer Chris Manuputty zichtbaar. Hij wist Collin van der Vaart, Martijn Teeuwen, Butahan Dugan, Romano Banel (allen KFC), Amine Sadouki, Bafode Touri (Fortuna W), Omar Hamouna (Knollendam), Tobi Uiterwaal (RCZ), Mehmet Gedik, Soner Gedik (beiden Saenden), Tim Karreman (Zaandijk-zat.) en Yoran Ypenburg (geen club) voor zich, voor de club te winnen. Aan de Sonoyweg is afscheid genomen van Marc Molenaar (FC Zaandam), Daninho Doorson, Jordy Roedoe, Zohair Karami (allen FC Amsterdam), Jillis Oud (Zaandijk, zat.), waar Noureddine Akhamrane, James Hyslop en Mitchell van Wensveen zijn gestopt.
Tot zover de amateurtransfers in onze Zaanstreek. Het kan zijn dat er namen ontbreken. Dat heeft dan alles te maken met de druk van het willen publiceren. Zie je spelfouten, verkeerde feiten of andere zaken schroom je niet om ons dit te melden op 0653334163 of per email info@voetbalinzaanstad.nl
Foto onderschrift: Een deel van de nieuwe aanwinsten van FC Zaandam.
Vlnr: M. Cairo. S. Seymen. N. Djeddi. R. Wolff ( Zuidvogels) gisteren ingeschreven. S. El Abid.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl