PSZ’er Erwin Smit kijkt terug: “Het was een mooie, maar zware tijd”

Erwin Smit kreeg het ruim een jaar geleden samen met Bas Timmer voor elkaar om met PSZ het 65-jarige bestaan te vieren. De vereniging leek het jubileum niet te halen, maar beide mannen werkten hard genoeg om de mijlpaal alsnog te bereiken. Smit kijkt nog altijd met een trots en voldaan gevoel terug op die periode.
PSZ moest in 2018 de keuze maken om samen te gaan met FC Zaandam of verder te gaan met de vereniging. Onder meer door de inzet van Smit koos de club voor het laatste en bleef het nog een aantal jaren strijden. “Het was een mooie, maar zware tijd om te beleven”, zo blikt Smit terug op zijn periode bij PSZ. “Bas en ik hielden ons woord om de club naar het jubileum te loodsen en hebben ons echt ingezet voor de club. Maar je weet dat als het sportieve kader en een jeugdafdeling ontbreken, dat het dan aflopende zaak is.”
Smit heeft nog altijd contacten binnen de vereniging, al is er uitsluitend nog een veteranenteam dat PSZ vertegenwoordigt. “Officieel sta ik ook ingeschreven voor dat team, maar het is geen verplichting om elke week te komen. De selectie bestaat uit meer dan twintig man, waardoor we gemakkelijk kunnen afwisselen.” Aangezien de club nog slechts één team kent, denkt Smit dat een samenwerking met RCZ het beste is. “Op die manier kunnen de clubs elkaar helpen en kunnen we met zijn allen eveneens blijven voetballen.”
De voormalig eerste elftalspeler timmert zelf hard aan de weg in zijn trainersloopbaan. Smit was de laatste jaren zeer actief als jeugdtrainer, waarmee hij de afgelopen periode stopte. Vorige week stelde DEM hem aan als de nieuwe hoofdtrainer van het eerste vrouwenteam. “Het is een jong team waarmee ik kom te werken, waardoor het een mooie uitdaging is om een sterk elftal te smeden. Deze uitdaging was zeker niet de eerste die in mijn hoofd opkwam, maar ik was absoluut enthousiast toen ik over deze mogelijkheid hoorde. Het is een uitstekende manier om mezelf verder te ontwikkelen. Bovendien beschikt de club over uitstekende jeugdspelers. Mochten er overigens nog meiden zijn die zich willen aanmelden, dan zijn ze van harte welkom. Ze trainen op maandag en woensdag tussen 20:00 uur en 21:30 uur.”
De oefenmeester heeft voorlopig nog geen uitgebreide trainerscarrière in zijn hoofd uitgestippeld, maar heeft veel zin om volgend seizoen aan de slag te gaan. “Het is bovenal belangrijk dat ik plezier blijf houden in het voetbal. Ik heb de ambitie om samen met DEM naar een hoger niveau toe te groeien. De afgelopen weken heb ik met de groep getraind en merkte ik dat er voldoende rek in de huidige selectie zit. Laten we samen zien waartoe dat kan leiden.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl