Hercules Zaandam-voorzitter Jan de Haas: “Ik overweeg om nog een periode door te gaan”

Voorzitter Jan de Haas begon drie jaar geleden met veel energie bij Hercules Zaandam, maar door de coronacrisis vielen anderhalf jaar voor een gedeelte in het water. Desondanks probeert de voetbalvereniging er het beste van te maken en alternatieve middelen te vinden om de club financieel gezond te houden.
Hoewel het op het complex van Hercules rustiger is dan normaal, probeert de club op allerlei manieren om de jeugdteams te blijven vermaken. “Elke zaterdag maken we er een feestje van door voor de jeugdafdeling activiteiten te organiseren zoals onderlinge wedstrijden, een puzzeltocht en laatst het oranjefestival”, vertelt de Haas. “Dat werpt de laatste maanden zijn vruchten af, want we hebben voor het volgend seizoen veel nieuwe aanmeldingen bij de jongste jeugd. Hopelijk mogen zij weer snel tegen andere clubs oefenen, want dat maakt het voetbal toch weer wat leuker.”
Hercules Zaandam zag de inkomsten in de coronacrisis dalen, waardoor de vereniging op zoek ging naar alternatieven. “Het was best een uitdaging om al onze sponsors binnenboord te houden, maar gelukkig zijn we daar goed in geslaagd. Ook hielpen de overheid en gemeente verenigingen goed met subsidies. Anderzijds heeft Hercules een dure huishouding en moesten we op zoek naar aanvullende inkomsten. Zo hebben we een samenwerkingsverband gesloten met een paintballclub, die voor een bepaalde tijd ons D-veld gaat gebruiken.”
Ondertussen is de voetbalvereniging hard aan het werk om de jeugdopleiding een opwaardering te geven. Hercules nam voor de coronastop afscheid van het hoofd jeugdopleiding en stelde een Technisch jeugdcoördinator aan voor de onder- en bovenbouw. Beiden zijn hard aan het werk om ons jeugdplan te updaten zodat het weer toekomstbestendig is. “Onze hoofdtrainer Eric Heerings heeft aangegeven hierbij de nodige ondersteuning te willen geven om de jeugdcoördinatoren op weg te helpen. Door de coronacrisis zijn de resultaten nog niet zichtbaar, maar als we weer in competitieverband mogen spelen, kunnen we zien of we al stappen hebben gemaakt.”
“Natuurlijk is het ook belangrijk dat ons vlaggenschip goed presteert, want daar gaat uiteindelijk de aandacht van buitenaf naar uit. Maar net zo belangrijkste is dat de jeugdspelers zich blijven ontwikkelen en plezier houden in het voetballen. We beschikken nu over een geweldig MO19 en een JO19 team, waarvan we hopen dat ze doorgroeien. De club gaat er alles aan doen om dat te bereiken.” Hoewel De Haas in 2018 aangaf het voorzitterschap maar voor drie jaar te willen bekleden, laat de coronacrisis hem twijfelen. “Ik overweeg om nog een seizoen door te gaan, omdat ik nog een aantal ideeën heb, die ik graag wil proberen te realiseren. Er zijn plannen om met twee partners zaken te doen om ons sportcomplex nog aantrekkelijker te maken. Binnenkort komt daar meer nieuws over.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl