Blauw-Wit-voorzitter Oscar de Vries: “Voordeel van kleine club is dat iedereen elkaar kent”

C.V.V. Blauw-Wit heeft sinds eind november een nieuw hoofdbestuur dat de club de komende jaren wil klaarmaken voor de toekomst. Oscar de Vries was sinds een jaar jeugdvoorzitter van Blauw-Wit en schoof eerder dan gedacht door naar de voorzittersrol. De nieuwe voorzitter kijkt met veel enthousiasme uit naar de komende jaren.
De vereniging beschikte jarenlang over een trouw hoofdbestuur dat uitstekend werk afleverde. In het voorjaar van 2020 bood De Vries zich met een clubje mensen aan om plaats te nemen in een nieuw bestuur. Daar stond de club positief tegenover. “Het oude bestuur heeft in al die jaren fantastisch werk afgeleverd, zeker als je kijkt naar het organisatorische gedeelte”, merkt De Vries op. “Het bestuur bestond echter wel slechts uit vier personen, waardoor mensen teveel hooi op hun vork hadden.” De voorzitter ziet voldoende mogelijkheden om de club verder te helpen. “Dan moet je denken aan de vernieuwing van brandveiligheidsinstallaties, kantine-interieur en het terras.”
Het nieuwe bestuur communiceerde bij het aantreden negen pijlers waarmee het zich de komende jaren wilde bezighouden: breedtevoetbal, recreatievoetbal, financieel weloverwogen, omni-vereniging, christelijk sociaal, veilig gevoel, duurzaam, gezond en rookvrij complex tot 13:30 uur. “Duurzaamheid vind ik voor de toekomst van de vereniging het belangrijkste. Wanneer de club energieneutraal is, besparen we een hoop geld. We maken bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen en zijn bezig met duurzame verlichting in de kantine. Niet alleen ziet dat er mooier uit, ook profiteren we daar financieel behoorlijk van. Daarmee slaan we twee vliegen in een klap.”
De huidige coronaperiode maakt het voor De Vries niet eenvoudig om met het bestuur aan de slag te gaan, maar hij ziet eveneens voldoende positieve zaken. “Het jeugdbestuur en onze jeugdtrainers hebben de afgelopen maanden echt geweldig werk afgeleverd om de kinderen te laten voetballen. In deze periode zijn we bezig om te kijken wat deze zomer mogelijk is. Het terras mag natuurlijk weer open, waardoor we denken aan gezelligheidsevenementen als een quiz, bingo of karaokemiddag. Gelukkig staan de contouren voor volgend seizoen al vast, waardoor we klaar zijn om onze leden weer bij de club te verwelkomen.”
Ondertussen houdt De Vries zijn oren en ogen open voor feedback van de leden. “Het voordeel van een relatief kleine club is dat iedereen elkaar kent, omdat de bestuursleden eveneens hun wortels in de club hebben zitten. Daarom horen we veel en zijn de lijntjes richting onze leden vrij kort. Een bestuur krijgt altijd te maken met onvrede, maar we kunnen dat hopelijk snel wegnemen.” De rol van voorzitter bevalt De Vries voorlopig dan ook goed. “Ik ben dankbaar dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven om voorzitter te zijn. Voorlopig zijn we alleen nog op zoek naar een secretaris. Verder is het bestuur helemaal klaar om met de club vooruit te kijken.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl