WSV ‘30-voorzitter Nico Kramer: “Mocht de Zaanstad Cup doorgaan, dan zijn we er klaar voor”

WSV ’30 probeert tijdens de huidige coronaperiode het beste ervan te maken. De verenging laat de jeugd- en seniorenteams zoveel mogelijk trainen, organiseert in het weekend onderlinge wedstrijden voor de leden die dat mogen en is bezig met de organisatie rondom de Zaanstad Cup. Bovendien staat de club financieel voorlopig sterk genoeg om te blijven bestaan.
Voorzitter Nico Kramer probeert de huidige periode zo positief mogelijk te bekijken, ondanks de amateurvoetballerij voor het tweede seizoen op een rij de competitie niet afmaakt. “Als je het vergelijkt met binnensporten als basketbal en volleybal, dan mogen wij tenminste weer op het veld staan”, stelt Kramer, die eveneens baalt van de huidige situatie. “Normaal staat tijdens thuiswedstrijden van ons eerste team veel publiek langs de kant, dat vervolgens samenkomt in onze kantine. Die sfeer missen we natuurlijk. We moeten echter afwachten wanneer de overheid dit weer toelaat.” Kramer is in deze tijd blij met penningmeester Jan van Haeften. “Met hem hebben we financieel jarenlang een voorzichtig beleid gevoerd, waardoor we jaarlijks een buffer opbouwden. Die komt in deze tijd van pas.” De vereniging verdient momenteel onder meer zijn geld met het ophalen van oud-papier. “Vanaf 31 mei beginnen we in Wormer en Jisp weer daarmee.”
Marciano Sleeswijk is sinds dit seizoen de Hoofdjeugdopleiding van de vereniging. Hij deed het dit voetbaljaar dermate goed dat WSV besloot om zijn contract met een jaar te verlengen. “Hij is duidelijk zichtbaar binnen onze jeugdopleiding, zet de lijnen uit en heeft een goed contact met de jeugdtrainers die bij onze vereniging rondlopen. Aangezien we een jaarlang geen Hoofdjeugdopleiding hadden, wilden we met Marciano graag weer meer structuur aanbrengen. Dat lukt vooralsnog goed. Hopelijk kunnen we de jeugdspelers op deze manier hogerop helpen.” Komend seizoen heeft WSV eveneens twee tot drie zaterdagteams erbij. “We kregen verzoeken van onze leden om op de zaterdag te voetballen. Verschillende leden stromen vanuit de Onder 19 door naar de senioren en blijven op die manier aan onze club verbonden.”
WSV is aan het einde van het seizoen de organisator van de Zaanstad Cup. Kramer hoopt dat het toernooi doorgaat, al houdt hij een slag om de arm. “We moeten simpelweg afwachten hoever we straks in het stappenplan van de overheid zitten. Volgens dat plan moet het op 7 juli weer mogelijk zijn om een dergelijk toernooi te organiseren, waardoor we alle voorbereidingen treffen. We kunnen afwachten welke beslissing de overheid maakt en dan pas handelen óf de voorbereidingen treffen en het toernooi cancelen als de besmettingscijfers niet goed gaan. Wij kiezen voor dat laatste.” Marco Brouwer praat Kramer regelmatig bij over de stand van zaken met de voorbereidingen. “Die zijn in volle gang. Mocht het doorgaan, dan zijn we er allemaal klaar voor.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: WSV ’30

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl