Rood-Wit Zaanstad-voorzitter Metin Aksoy: “De club van -5 naar +10 gebracht”

Het gaat nog altijd goed met Rood-Wit Zaanstad. Waar de vereniging een aantal jaar geleden nog één team overhad, groeide deze de laatste vier jaar tot een plek waar leden graag komen. Met meer dan 70 jeugdspelers groeit Rood-Wit Zaanstad zelfs harder dan ooit aan de onderkant. Voorzitter Metin Aksoy heeft echter nog voldoende plannen met de club.
De groei van de vereniging ging voor Aksoy harder dan verwacht. De bestuurder ging met veel positivisme en hoop met het project aan de slag, en bleek dat te kunnen omzetten naar daadkracht. “Voor ons was het bovenal belangrijk dat optimisme, sportiviteit en maatschappelijke betrokkenheid bovenaan stonden”, vertelt Aksoy over de afgelopen jaren. “Persoonlijk contact is daarbij het sleutelwoord. Middels stichtingen en moskeeën zoeken we bijvoorbeeld contact met probleemjongeren en hopen we hen naar onze club te halen. Wij willen hen een thuis bieden waar ze zich fijn voelen. Daar slagen we vooralsnog goed in.”
Bovendien beschikt Rood-Wit Zaanstad over een vrouwenteam. “We vinden het bijzonder om ook deze leden bij de vereniging te betrekken. Het is weer een nieuwe toevoeging van wat wij aanbieden.” Aksoy stelde zichzelf als doel om het oude clubgevoel binnen de vereniging weer terug te brengen. “Onze leden moeten zichzelf thuis voelen en met plezier naar onze club komen. We willen daarom een familiaire band creëren, waarbij alle teams het gevoel hebben dat de vereniging er eveneens voor hen is. Daar zijn we in geslaagd.”
Het eerste team floreert intussen als nooit tevoren. Rood-Wit Zaanstad leek dit seizoen een goede kans te maken op promotie naar de derde klasse, maar door de coronacrisis moeten deze doelstellingen voorlopig in de ijskast. Desondanks houdt Aksoy vertrouwen in een goede afloop. “We hebben een brede en uitstekende selectie op de been die in staat is om bovenin mee te doen. Dat bewezen we wel aan het begin van het seizoen. We moeten dat vertrouwen blijven uitstralen. Dan heb ik het gevoel dat we het komend seizoen alsnog kunnen bereiken.”
De vereniging is duidelijk dankbaar voor wat Aksoy de afgelopen jaren met Rood-Wit Zaanstad bereikte, maar de voorzitter ziet nog voldoende mogelijkheden voor verbeteringen. “We hebben de afgelopen jaren de club van -5 naar +10 gebracht, maar willen in de toekomst verder doorgroeien. Daarnaast hebben we een uitstekende structuur en organisatie neergezet waar de club mee verder kan. Hopelijk is het eerste elftal volgend seizoen in staat om het kampioenschap in de vierde klasse binnen te slepen. Het is als voorzitter mijn streven om dat met de vereniging te bereiken.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl