Knollendam-voorzitter George Zwart: “Meest trots op sportpark en kunstgras”

George Zwart had zichzelf van tevoren een ander laatste voorzittersjaar voorgesteld. Aangezien VV Knollendam geen jeugdafdeling heeft en er voorlopig nog geen seniorenvoetbal is, blijft het complex nog wel even grotendeels leeg. Desondanks is de voorzitter druk in de weer om wat van de vereniging te maken.
Knollendam staat bekend als een vereniging met vier seniorenteams. De zondag 1 promoveerde in het seizoen 2016/2017 naar de vierde klasse, waarin het team nog altijd speelt. De vereniging had een uitstekend eerste jaar in de nieuwe klasse, waarna deze elk seizoen rond de tiende plaats was terug te vinden. Verder komt het tweede team uit in de zesde klasse, speelt het derde team met oud-tweede elftalspelers en bestaat het vierde team uit J019-spelers.
Zwart is nog altijd belangrijk in het behoud van de continuïteit binnen de vereniging, al maakt de huidige coronacrisis dat niet eenvoudig. “Gelukkig is alles goed geregeld, waardoor we onszelf niet direct zorgen hoeven te maken”, reageert Zwart, die trots is op wat de club de afgelopen 14 jaar onder zijn voorzitterschap heeft bereikt. “Het meest trots ben ik op het sportpark en kunstgras dat daar ligt. Ik heb persoonlijk ook veel tijd in de vereniging zitten en dan is het natuurlijk mooi om te zijn dat we in die jaren stappen voorwaarts hebben gezet.”
Vier jaar geleden communiceerde hij richting de club dat hij bezig was met zijn laatste termijn als voorzitter. Hoewel de vereniging een geruime tijd had om een nieuwe voorzitter te vinden, is er nog geen definitieve opvolger aangewezen. “Volgend jaar bestaat de club 90 jaar en ben ik zelf 15 jaar voorzitter. Dat leek me persoonlijk een prachtig moment om het stokje over te dragen aan mijn opvolger. Vooropstaand vind ik het nog altijd leuk om voorzitter te zijn, maar op een gegeven moment is het mooi geweest. Ongetwijfeld hebben we voor mijn aftreden een goede opvolger gevonden.”
Ondertussen is Knollendam druk in voorbereiding richting het voorjaar van 2022, wanneer de vereniging zijn 90-jarig bestaan viert. “Wij hebben bij deze club de traditie dat we eens in de vijf jaar een feest houden. Wat dat betreft gaan we weer eenzelfde feest organiseren als vijf jaar daarvoor. Natuurlijk hopen we dat de regels tegen die tijd zo zijn dat het mogelijk is om het jubileumjaar met elkaar te vieren.” Na zijn aftreden verwacht Zwart nog vaak genoeg bij de club te komen. “Het geeft me echter ook meer vrijheid in mijn privéleven. Uiteraard sta ik nog vaak genoeg langs de lijn, maar het ‘moeten’ is er dan vanaf.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl