Saenden-voorzitter Ron Rijkers: “We moeten onszelf vasthouden aan betere tijden”

-Wormerveer- Ron Rijkers doet gedurende de coronacrisis alles eraan om leven in RKVV Saenden te houden. Hoewel de vereniging zich financieel nog geen grote zorgen hoeft te maken, kan de voorzitter het contact met alle leden lastiger in stand houden. Rijkers weet echter zeker dat deze leden weer terugkomen als de huidige crisis achter de rug is.
‘Er gloort licht aan het einde van de tunnel’, zo schreef Saenden half maart op de clubwebsite. Twee maanden later is er echter op voetbalgebied nog weinig veranderd. “We kunnen en mogen nog altijd weinig, waardoor het voor een vereniging lastig is om dingen te organiseren”, legt Rijkers de huidige stand van zaken uit. “Het is daarnaast niet altijd even eenvoudig om contact te houden met de leden, maar we proberen het zeker. Gelukkig hebben we een trouwe ledenaanhang waar we op kunnen bouwen. Bovendien moeten we onszelf vasthouden aan betere tijden.”
Het bestuur van Saenden probeert ondertussen op verschillende manieren kosten te onderdrukken. Zo veranderde de club van KPN-abonnement, waarvoor deze een professionele trainingssessie voor de jeugd terugkreeg. “We proberen die categorie überhaupt zoveel mogelijk onderlinge wedstrijden te laten spelen en andere activiteiten daarvoor te organiseren. Voor de jeugdspelers is het simpelweg fijn dat er meer vanuit de overheid mag, waardoor we creatiever kunnen zijn in het enthousiasmeren van deze categorie leden.”
Saenden gebruikte de afgelopen 14 maanden om de club op verschillende manieren klaar te maken voor de toekomst. “Dan moet je onder meer denken aan het plaatsen van LED-verlichting en zonnepanelen, een investering die op de lange termijn geld in de clubkas brengt. We kunnen in deze coronacrisis aan inkomsten vanuit de leden niets veranderen, dus moeten op zoek naar alternatieven”, zo legt Rijkers uit, die twee jaar geleden klaagde over de slechte afwatering op de velden. “De gemeente heeft zich positief opgesteld en we hebben samen naar een oplossing gezocht. Van dat probleem zijn we gelukkig af.” Er is een noodzakelijke beschoeiing bij de sloten aangebracht. “Samen met de gemeente gaan we ook op zoek naar manieren om Saenden een vaste rol te laten spelen in de Wormerveerse samenleving. Daarin moet duidelijkheid zijn om verder te kunnen.”
Per 1 juli moeten verenigingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, oftewel de WBTR-wet. Om daaraan te voldoen is Saenden gedurende deze maanden druk bezig met een bestuurlijke hervorming. “We vinden het in de toekomst belangrijk dat we een club zijn waarbij het werk niet slechts op een paar schouders rust. Daar is momenteel nog teveel sprake van. Daarom hopen we op een korte termijn meerdere mensen te vinden die de club willen helpen om door te groeien. Het zou bijvoorbeeld heel fijn zijn als we een aantal personen met een leeftijd van tussen de 40 en 45 jaar in het bestuur vinden. Zo kunnen we met een goed gevoel vooruitkijken naar de toekomst van Saenden.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl