Ras Westzaner Arno van den Broek bekend gezicht in het vrouwenvoetbal

Westzaan- Hij is veel te vinden bij vrouwenvoetbal wedstrijden en weet als geen ander wat er omgaat in het wereldje. De 56 jarige Arno van den Broek uit Westzaan, voetbalvader en liefhebber van het spel. Sinds vorige week vrijdag ontving hij in Alkmaar als gastheer de scheidsrechters tijdens het vrouwen eredivisie voetbalduel tussen vv Alkmaar en PEC Zwolle. Via zijn voetballende dochter kwam hij weer in aanraking met voetbal en tot op de dag van vandaag blijft hij zich inzetten voor het meiden en vrouwenvoetbal.
De 56 jarige Westzaner is vaak met camera te bewonderen langs de lijn van vv Assendelft. Daar voetbalt zijn dochter Romy en als trotse vader schiet hij daar veel voetbalfoto`s. Van den Broek: “Zo is het allemaal begonnen, mijn dochter begon met voetballen bij vvv Westzaan, kwam terecht bij de Telstar academie en stapte destijds over naar de meiden van vv Alkmaar. Ze is keepster en zo ben ik in contact gekomen met het vrouwenvoetbal bolwerk aan de Robonsbosweg in Alkmaar. Daar is de club gevestigd in hetzelfde gebouw als waar AFC`34 speelt en maken tevens gebruik van dezelfde velden. De voetbalopleiding sprak mijn dochter destijds aan en ze besloot ervoor te gaan. We hebben hier een leuke periode gehad maar zwaar was het wel. Vroeg opstaan, trainen en dan naar school. Het ritme van een topsportster maar inmiddels is ze teruggekeerd naar vv Assendelft. Daar speelt ze in het 1e damesteam.”
Van den Broek onderhoudt goede banden en heeft zijn werkzaamheden als pr functionaris bij vvv Westzaan neergelegd. Daar is een nieuw bestuur gepresenteerd en hij besloot voor zichzelf om ook af te treden om te worden opgevolgd door de nieuwe generatie. De geboren Haarlemmer gaf bij vv Alkmaar aan best zo nu en dan te willen bijspringen als er wat moest gebeuren. Afgelopen vrijdag begeleidde hij het arbitrale KNVB kwartet en speelde voor gastheer bij de eredivisionist uit Alkmaar. Van den Broek zag zijn favoriete ploeg na het Play Off duel tevreden van het veld lopen en was getuige van een aantrekkelijke remise tussen vv Alkmaar-PEC Zwolle (3-3).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl