AZ behoudt Youth League-ticket

Zaanstad- AZ speelt komend seizoen in de UEFA Youth League. Zo heeft de KNVB donderdag besloten. De Alkmaarders behouden daarmee hun ticket voor het Onder 19-equivalent van de Champions League, dat dit seizoen door de coronamaatregelen niet werd gespeeld.

AZ was als Nederlandse nummer één van de vorige jaargang gekwalificeerd voor de Youth League. De ploeg van trainer Jan Sierksma werd in de loting gekoppeld aan Galatasaray en zou op 2 maart in Istanbul zijn toernooidebuut maken. Door de ontwikkelingen rond het coronavirus werd het toernooi echter in februari afgelast.
Uitslagen geschrapt
Het KNVB-besluit omtrent de Youth League gaat gepaard met het schrappen van alle uitslagen in de nationale Onder 18-competities. Dit doordat de deelnemende teams niet meer voldoende wedstrijden kunnen spelen om tot een beslissing te komen. Zodoende is er dit seizoen geen kampioen, blijft het bekertoernooi zonder winnaar en is er geen promotie- en degradatieregeling.
bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl