Jong AZ pakt volle buit in Kerkrade

Kerkrade- Jong AZ heeft vrijdag tegen Roda JC het volle pond gepakt. In het Parkstad Limburg Stadion maakte Yusuf Barasi de enige treffer: 0-1. Ernest Poku, Maxim Dekker en Nick Twisk debuteerden in het betaald voetbal.

In de openingsfase waren de kansen voor Jong AZ. Zico Buurmeester schoot na drie minuten al vallend op Jan Hoekstra, waarna een gevaarlijke inzet van Richonell Margaret niet veel later werd geblokt. Na een kwartier kon Buurmeester van randje zestien vrij schieten, maar de middenvelder zag zijn inzet met moeite gekeerd worden.
Van de lijn
Ook Roda JC kreeg wat kansen. Een kopbal van Richard Jensen viel bijna binnen en ook Benjamin Bouchouari was dichtbij. De middenvelder schoot in de handen van Sem Westerveld. Aan de overzijde kwam Jong AZ er meermaals gevaarlijk uit. Een poging van Robin Lathouwers werd van de lijn gehaald en Margret kwam net te kort bij een voorzet van Barasi.
Knappe redding
Na de pauze was Margaret vrijwel direct gevaarlijk. Een schot van de aanvaller werd van richting veranderd en was Hoekstra daardoor bijna te machtig. Niet veel later kreeg Patrick Pflücke een enorme kans. De Roda-aanvaller stond opeens vrij voor Westerveld, maar de goalie had een knappe redding in huis.
Messcherpe counter
In de 72e minuut opende Jong AZ de score. Poku – die een paar minuten eerder zijn profdebuut maakte – snelde in een counter langs de Roda-defensie en zette voor op de vrijstaande Barasi: 0-1.
Slotoffensief
Gesteund door de ruim duizend wegens een testevent aanwezige bezoekers zette Roda een slotoffensief in. Het leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Westerveld. Met de eindstreep in zicht maakten ook Dekker en Twisk hun entree in het betaald voetbal. In extra tijd kreeg Niek Vossebelt nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij kopte net naast. Zodoende keerde Jong AZ huiswaarts met drie punten op zak.
Vonk: ‘Goed tegen geweerd’
“We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld waar alles in zat”, vertelde trainer Michel Vonk. “In de eerste helft kregen we al een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar richting de rust werden de ruimtes te groot. In die fase waren wij ook wat slordig. Dat hebben we in de kleedkamer besproken en gaven aan dat we in de tweede helft een scherper Roda verwachtten. Daar hebben we ons goed tegen verweerd.”
‘Belonen onszelf’
“Uiteindelijk scoren we uit een messcherpe counter en belonen onszelf daarmee. We kregen deze wedstrijd ook de gelegenheid om drie jongens te laten debuteren. Dat en de zege zorgt ervoor dat we met een goed gevoel terugreizen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC – Jong AZ 0-1 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Roda JC: Jan Hoekstra; Stefano Marzo, Richard Jensen (63. Kees Luijckx), Danny Bakker, Amir Absalem; Benjamin Bouchouari (70. Niek Vossebelt), Ali Messaoud (59. Thijmen Goppel), Robert Klaasen; Dylan Vente, Erik Falkenburg (70. Fabian Serrarens), Patrick Pflücke.
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (67. Joey Jacobs), Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester, Bram Franken; Fedde de Jong (90. Nick Twisk), Yusuf Barasi (83. Maxim Dekker), Richonell Margaret (67. Ernest Poku).
Scoreverloop: 72. Barasi 0-1.
Gele kaarten: Klaasen (Roda JC).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Jesse Rozendal.
bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl