Zaanlandia-voorzitter Siemons over fusie: “Onderling goede gesprekken”

Zaandam- Hendri Siemons is ondanks de coronacrisis druk in de weer. De voorzitter van zvv Zaanlandia probeert samen met andere vrijwilligers om zoveel mogelijk activiteiten voor de jeugdafdeling te organiseren, waarnaast ook de voorbereidingen rondom een mogelijke fusie met FC Zaandam tijd van hem vergt. Al houdt hij voorlopig een slag om de arm: “Het ziet er goed uit, maar uiteindelijk beslissen onze leden.”
zvv Zaanlandia beschikt met 22 jeugdteams over een jeugdopleiding dat er mag zijn. Hoewel het competitievoetbal ook voor de junioren is afgelast, probeert de vereniging op allerlei andere manieren sportieve compensatie te bieden. “Het stilliggen voor het voetbal is een drama, maar we houden de jeugdopleiding actief met onderlinge wedstrijden. De teams trainen zo’n twee tot drie keer in de week, waardoor ze regelmatig bij de club zijn. Het behouden van de seniorenspelers is een ander verhaal, maar we proberen zoveel mogelijk contact met ze te houden.”
De vereniging zat aan tafel toen Zilvermeeuwen en Hellas Sport met elkaar fuseerden tot FC Zaandam, maar besloot destijds niet mee te doen. Inmiddels spreekt Siemons met FC Zaandam om alsnog te fuseren. “We hebben onderling goede gespreken. De laatste weken zijn werkgroepen druk bezig om het praktische plaatje helder te krijgen. Dan moet je denken aan het voetbaltechnische, het commerciële en de accommodatie. Daarover krijgen we binnenkort de conclusies meegedeeld.”
De voorzitter was vorig jaar druk bezig om alle neuzen binnen zvv Zaanlandia voor de fusie dezelfde kant op te krijgen. Dat is volgens hem aardig gelukt. “Er zijn altijd mensen die anders tegen een fusie aankijken en dat moeten we accepteren. We zullen niet alle mensen meekrijgen naar de nieuwe vereniging. Het belangrijkste vind ik echter dat we een club creëren waarmee we een positieve toekomst tegemoet gaan. We moeten straks beschikken over het modernste park van de Zaanstreek. Het zou natuurlijk prachtig zijn als we dat weten te bereiken.”
De gemeente dwingt Zaanlandia om het huidige complex te verlaten, waardoor Siemons het belangrijk vindt om samen met FC Zaandam sterk te staan. “We beschikken natuurlijk over veel clubs binnen de Zaanstreek, dus we kunnen elkaar maar beter versterken. Vooropstaand moeten we daarvoor eerst de steun krijgen van onze huidige leden. Ik verwacht in september van dit jaar daarover duidelijkheid te hebben. Als de fusie dan niet voldoende draagvlak heeft bij onze leden, dan gaat het simpelweg niet door. Gedurende deze maanden zijn we dan ook voorbereidingen aan het treffen op die stemming.” Zonder plotselinge problemen verwacht Siemons dat de fusieclub aan het begin van het seizoen 2022/2023 aan de slag kan gaan. “Daarvoor is echter nog een hoop werk te doen.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl