Uittenue`s SVA verscheept naar dorpje Nema Kunku in Gambia

Assendelft- Terwijl er aan de Dorpsstraat in Assendelft door vrijwilligers hard wordt gewerkt aan het interieur is er nog meer nieuws buiten het voetbalveld om. Zo was Wim Bosman al druk bezig met het schilderen van de trap en gaat de onderhoudsploeg zolang de zomerstop nog niet is ingegaan lekker door. Alle voetbaltenue`s zijn ook gewassen, gesorteerd en de oude tenue`s zijn ertussen uit gehaald om elders nieuw leven ingeblazen te worden.
Het oude geel-blauwe reservetenue , waar onder andere SVA 1, de Vrouwen 1 en SVA 4 in hebben gespeeld, heeft een prachtige nieuwe bestemming gekregen. Via een ontwikkelingsorganisatie is dit in Gambia beland en wel in het dorp Nema Kunku, zo’n 200 kilometer onder Dakar. En Daker is de hoofdstad van buurland Senegal. En iedere voetballiefhebber weet natuurlijk dat de hoofdstad van Gambia, het kleinste land van Afrika, Banjul is.
De plaatselijke FC van Nema Kunku is er in ieder geval helemaal mee in zijn nopjes, of eigenlijk is het een school: zij spelen nu in de shirts van good old SVA 1 helden Roel Betjes, André Scheirlinck en Ewout Besemer. Ze moesten daar eens weten!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl