vv Jisp-clubman Peter Heykamp: “Trots op mijn cluppie”

Jisp- Peter Heykamp is een drijvende kracht achter het eerste team van vv Jisp. De vereniging speelt in de vierde klasse en kent slechts drie jeugdteams, waardoor het tot een van de kleinste verenigingen in de Zaanstreek behoort. Heykamp ziet echter dat vv Jisp met een positief gevoel aan de toekomst werkt.
Jisp heeft het evenals de andere verenigingen lastig in de coronacrisis. Hoewel de jeugdteams doortrainen en ook het eerste team richting de periode na de coronastop werkt, is het stil binnen de club. “Tegelijkertijd ben ik trots op mijn cluppie”, vertelt Heykamp. “We werken hier met een select groepje mensen dat altijd klaar staat voor de vereniging. Ik heb er persoonlijk bewondering voor hoe vv Jisp toch overeind blijft en met een positieve periode bezig is.” Heykamp maakte in zijn verleden al veel mee met de vereniging. “Dat gaat inmiddels alweer meer dan veertig jaar terug. Die herinneringen koester ik als geen ander.”
Waar vv Jisp tijdens het huidige seizoen nog drie jeugdteams heeft, komt daar deze zomer een team bij. “Het is voor ons lastig om jeugdspelers te trekken, omdat we concurrentie hebben van bijvoorbeeld WSV, Fortuna Wormerveer, FC Zaandam, Saenden en DZS. Potentiële leden gaan dan toch sneller naar die clubs dan naar ons. De insteek is echter zeker om meer jeugdleden naar onze vereniging te halen. Die moeten we onder meer uit Oosterwerf, Jisp en Neck halen.” Het eerste team ziet Heykamp dankzij hoofdtrainer Peter Tania, die vanaf het seizoen 2019/2020 bij de club zit, steeds beter draaien. “Wij hadden gigantisch veel geluk dat Peter bij ons aan de slag wilde gaan. Als je ziet hoe hij op trainingen met de spelersgroep aan de slag gaat, dan kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Hij haalt echt het maximale uit de selectie.”
Het bestuur van de vereniging heeft dermate veel vertrouwen in Tania dat het besloot om de hoofdtrainer ook volgend seizoen voor de groep te laten staan. “Het bestuur is zeer blij dat een trainer met zoveel ervaring als speler op topniveau zijn voetbalkennis met zoveel passie en geduld weet over te brengen op de spelersgroep. We moeten zien waartoe de spelers in staat zijn, maar hebben het volste vertrouwen in het vakmanschap van Peter. Wanneer het gevoel binnen de selectie goed is, dan komen de resultaten vanzelf.” Voor volgend seizoen hoopt Jisp zijn selectie te versterken. “We hebben een aantal jongens op het oog die een verleden bij vv Jisp hebben. Ze kennen de club en kunnen ons van de nodige kwaliteiten voorzien. Als we een aantal van zulke spelers aan de club kunnen toevoegen, dan helpt dat alleen maar de prestaties van ons team.” Ook tekende de club laatst een nieuw sponsorcontract met Voedselbank Zaanstreek. “Dat is inderdaad bijzonder in deze tijd. Het laat alleen maar zien dat we goed aan de weg timmeren.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: Peter Seijmour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl