Jong AZ onderuit tegen kampioen Cambuur

Alkmaar/Zaanstreek- Jong AZ is vrijdag met 2-4 verslagen door SC Cambuur. In het AFAS Stadion kwamen de Friezen in het eerste bedrijf al op een 0-4 voorsprong. De thuisploeg kroop door goals van Yusuf Barasi wat dichterbij, maar kon het niet meer spannend maken.

In de openingsfase was Jong AZ al snel twee keer gevaarlijk. Barasi werd door Joey Jacobs vrij voor het doel van Sonny Stevens gezet, maar de spits had teveel tijd nodig om tot een schot te komen. Niet veel later kon Mo Taabouni bijna profiteren van balverlies achterin bij Cambuur. Hij wist de bal echter niet te controleren.
Effectief
In de twaalfde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet ging via het been van Peer Koopmeiners – die na blessureleed terugkeerde in de selectie – ongelukkig in het eigen doel. Na de openingsgoal toonden de bezoekers zich dodelijk effectief. Robert Mühren verdubbelde vijf minuten later de marge, waarna Isa Kallon kort daarna zelfs de 0-3 op het scorebord zette.
Kansen Barasi
De daaropvolgende kansen waren weer voor Jong AZ, maar leverden geen treffer op. Barasi stuurde een kopbal naar de hoek, Stevens bracht moeizaam redding. Even later kreeg de achttienjarige aanvaller opnieuw een goede kans. Na terugleggen van Zico Buurmeester kon hij vrij schieten, maar mikte in de handen van de doelman.
Hoekschop
De Friezen sloegen kort voor rust wel opnieuw toe. Erik Schouten kopte raak uit een hoekschop: 0-4. De verdediger was één van de zeven oud-AZ’ers in de selectie van Cambuur. Ook Mühren, Mees Hoedemakers, Michael Breij, Jasper ter Heide, Nick Doodeman en de door AZ verhuurde Joris Kramer hebben een verleden in Alkmaar.
Enige spanning
Na de pauze deed Jong AZ in korte tijd tweemaal iets terug. Barasi maakte op aangeven van Maxim Gullit de 1-4 en was niet veel later ook verantwoordelijk voor de 2-4. Na geklungel achterin bij Cambuur kreeg hij de vrije doortocht.
Redding Bakker
In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wat kansen. Taabouni dook tweemaal gevaarlijk op voor het doel van Stevens. Aan de overzijde moest Bakker redden op een inzet van Mühren en Doodeman schoot nog op de paal. Gescoord werd er niet meer, waardoor het treffen eindigde in 2-4.
Kampioen
Met de zege op Jong AZ kroonde Cambuur zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Doordat concurrent De Graafschap met 2-2 gelijk speelde tegen Almere City FC is de ploeg van Henk de Jong niet meer te achterhalen.
Vonk: ‘Eén helft erg teleurstellend’
“In de eerste helft zag ik een ploeg die teveel uit elkaar speelde, geen strijd leverde en overal te laat was”, vertelde trainer Michel Vonk. “De ruststand van 0-4 was nog een matige afspiegeling. Schrijnend, en dat heb ik in de rust laten merken. In de tweede helft hebben we het qua strijd en mentaliteit anders gedaan. Dan zie je dat je veel meer kansen krijgt om er een wedstrijd van te maken. We hebben vandaag één helft gevoetbald, maar helaas ook één helft erg teleurstellend.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – SC Cambuur 2-4 (0-4)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel (83. Tijmen Wildeboer), Jorn Berkhout (71. Tijs Velthuis), Joey Jacobs, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners (46. Bram Franken), Mo Taabouni (71. Robin Lathouwers), Zico Buurmeester; Fedde de Jong, Yusuf Barasi, Richonell Margaret.
Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch (88. Joris Kramer), Erik Schouten, Alex Bangura; Michael Breij (84. Jasper ter Heide), Mees Hoedemakers, Ragnar Oratmangoen (71. Mitchel Paulissen); Jarchinio Antonia (84. Nick Doodeman), Robert Mühren, Issa Kallon (88. Giovanni Korte).
Scoreverloop: 12. Koopmeiners 0-1 (e.d.), 17. Mühren 0-2, 21. Kallon 0-3, 41. Schouten 0-4, 54. Barasi 1-4, 57. Barasi 2-4.
Gele kaarten: Taabouni, Gemmel (Jong AZ), Schmidt (SC Cambuur).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Richard Martens.
Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl