KNVB bied alternatief met schoolvoetbal in de klas

Zaanstad- Normaal doen zo’n 200.000 kinderen mee met de schoolvoetbaltoernooien, maar voor het eerst sinds 130 jaar is de opzet van het schoolvoetbal veranderd. Net als in het amateurvoetbal zijn vanwege de coronabeperkingen wedstrijden niet toegestaan door de overheid. De KNVB biedt vanaf 23 april een alternatief: ‘Schoolvoetbal in de klas’.
‘Schoolvoetbal in de klas’ vindt volledig in de eigen klas plaats. Om de klassen, leerkrachten en scholen toch in aanraking te brengen met (school)voetbal, biedt de KNVB dit schooljaar een uniek alternatief aan waarin groepen in het basisonderwijs gezamenlijk een (voetbal)opdracht, challenges en quizzen uitvoeren.
Alle onderdelen zijn binnen de eigen klas uit te voeren, in lijn met de afspraken die binnen het basisonderwijs gelden. Het centrale thema is ‘samenwerken’ en de complete klas (groep 5 tot en met 8 van de basisschool) doet mee. Het maakt niet uit of de kinderen normaal ook meedoen met het schoolvoetbal of zelfs ‘op voetbal zitten’.

Thema’s

Naast ‘samenwerken’ komen ook de thema’s ‘respect’, ‘gezonde voeding’ en ‘media’ voorbij in de challenges en bijbehorende leskaarten. Dankzij deze leskaarten kan de leerkracht de thema’s ook breder in de klas behandelen en de challenges koppelen aan de lesstof. Alle onderdelen zijn binnen de eigen klas uit te voeren, in lijn met de afspraken die binnen het basisonderwijs gelden.

Elke deelnemende groep ontvangt een pakket met onder meer een handleiding en drie leskaarten voor de leerkracht, een poster van Oranje met het speelschema van EURO2020, een oranje vlaggenlijn voor in de klas, een schoolvoetbal-polsbandje, de KNVB schoolvoetbal-krant voor iedere leerling en het befaamde schoolvoetbal-vaantje. Voor de eerste 250 klassen die zich aanmelden, zijn er ook nog twee Oranje-voetballen, voor op het schoolplein, het veldje in de buurt of bij de vereniging.
Vorig jaar zijn de schoolvoetbaltoernooien vanwege corona na maart niet uitgespeeld, maar de KNVB vindt het belangrijk dat er toch gesport wordt. Door corona zijn kinderen tot en met 12 jaar namelijk 49 procent minder gaan sporten, wat gevolgen kan hebben voor de (toekomstige) volksgezondheid.
Net als in het amateurvoetbal zijn vanwege de coronabeperkingen wedstrijden niet toegestaan door de overheid. – Foto: KNVB Media

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl