Westzaan-voorzitter Dirk Schreuder: “Op voetbalgebied stappen voorwaarts maken”

Westzaan- Laurence Berghouwer, Patrick Volkers, Dennis Nuij, Sandra Lelieveld-Gorthuis en Dirk Schreuder vormen sinds deze maand het nieuwe bestuur van vvv Westzaan. Schreuder, voorzitter van de vereniging, heeft grootse plannen om met de vereniging vooruit te gaan. De coronacrisis houdt hem daarin allerminst tegen.
Schreuder gebruikt de huidige periode om de hoofdlijnen van de nieuwe plannen alvast uit te zetten. Waar de laatste jaren nog maar weinig over was van de jeugd- en sponsorcommissies, blaast hij deze met het nieuwe bestuur nieuw leven in. “Het vorige bestuur heeft vooropstaand zeer belangrijk werk afgeleverd door iets fantastisch neer te zetten”, stelt Schreuder. “Tegelijkertijd is er een compleet vernieuwd complex neergezet waar erg veel tijd in is gaan zitten, maar moeten we organisatorisch nog een aantal stappen zetten. Daarin hopen wij de komende jaren veranderingen te brengen door vooral op voetbalgebied stappen voorwaarts te zetten.”
Westzaan staat bekend als een oeroude familieclub waarbij betrokkenheid een belangrijke rol speelt in het bestaansrecht. “Onze jeugdafdeling moet de komende jaren groeien, want daarin hebben we 11 teams spelen. We merken in de huidige crisis dat het moeilijk is om onderlinge wedstrijden te voetballen, omdat sommige teams elkaar soms al voor de vijfde keer in een korte periode tegenkomen. Daar willen we verandering in brengen.” Daarnaast wil de vereniging nog meer tijd aan de damesafdeling besteden. “We hebben een contract met de ING, waarin we hebben afgesproken het meiden- en vrouwenvoetbal op een hoger niveau te gaan brengen. De eerste stappen zijn hierin al gezet met een samenwerkingsovereenkomst met VVA Alkmaar.”
Hoewel het voor de jongere teams tot en met 26 jaar voorlopig vooral trainen is, merkt Schreuder op dat de opkomst van de spelers in de zondag A-selectie nog altijd uitstekend is. “We merken dat er veel energie in dat team zit. Afgelopen seizoen konden we meedoen met de nacompetitie voor promotie naar de volgende klasse, maar dat kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan.” Aankomend seizoen tijdens het honderdjarige jubileum moet het ervan komen. “We willen kampioen worden in de vierde klasse, maar promotie naar de derde klasse is een must. Prestaties zijn bij ons uiteraard belangrijk, maar tegelijkertijd willen we ook de gezelligheid binnen de club behouden. Daar gaan we ons best voor doen.”
De nieuwe voorzitter verwacht niet alleen veranderingen door te voeren in de jeugdopleiding, ook van het eerste team verwacht Schreuder een bijdrage. “Het eerste en tweede team zijn de afgelopen jaren een soort eilandjes geworden, waardoor de betrokkenheid een stuk minder was. Dat hopen we in de toekomst te veranderen door voetballers uit de A-selectie meer te gaan betrekken bij de jeugdteams. Hoe we dit gaan invullen gaan we de komende tijd bespreken met de hoofdtrainer en selectie. Vervolgens zou het prachtig zijn als de jeugdspelers dan naar het eerste team komen kijken. Dat versterkt het clubgevoel.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl