VV Assendelft-voorzitter Gerard Nol: “Vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt”

Ondanks de coronacrisis is het bij VV Assendelft nog altijd zeer bedrijvig. Waar in de jeugdafdeling onderlinge wedstrijden plaatsvinden, krijgt ook de A-selectie een frisse wind met een nieuwe hoofdtrainer en een aantal versterkingen. Voorzitter Gerard Nol kijkt daarom met veel vertrouwen richting de toekomst van de vereniging.
De bestuurder ziet dat de vereniging nog altijd in beweging is, al vindt hij de huidige situatie eveneens apart. “We proberen door te gaan waar mogelijk, maar kunnen momenteel niets anders dan doorgaan met trainen. Iedereen snakt weer naar wedstrijden, maar we moeten nog even geduld hebben”, legt Nol uit. De vereniging gebruikt de huidige periode onder meer om aspecten op te pakken waar het normaliter lastiger aan toekomt. “We zijn bijvoorbeeld bezig met het verbouwen van de kantine. Er komt een nieuwe bar in en ook de vloer was aan vervanging toe. We hopen dit in mei klaar te hebben.”
Assendelft blijft ondertussen zeer actief in de jeugdafdeling, waar alle teams volgens Nol de aandacht krijgen die ze verdienen. “We hebben een paar elftallen die in de hoogste klasses voetballen en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Anderzijds moeten we eveneens voor de lagere teams dingen organiseren om hen enthousiast te houden. In juni zijn we bijvoorbeeld van plan om een activiteitendag te houden voor alle teams. Al moeten we natuurlijk even afwachten hoe het met de coronaregels gaat tegen die tijd.”
Ondertussen zijn de verwachtingen met het eerste elftal hooggespannen. De nieuwe trainer Lars Keppel brengt nieuwe energie naar de vereniging, terwijl Assendelft eveneens een aantal versterkingen binnenhaalde. Een van die versterkingen is Rick Neele, een jongen van de club. “We hopen ons volgend seizoen te handhaven en vervolgens een serieuze rol te spelen in de competitie. Een paar spelers komen naar onze vereniging, maar ondertussen blijven we het ook belangrijk vinden dat onze eigen jeugdspelers de boventoon voeren. We willen elk seizoen minimaal twee derde van de selectie uit eigen jeugd laten bestaan. Dat vergroot de betrokkenheid in de vereniging.”
Nol hoopt dat Assendelft de komende jaren een gezonde club blijft die zijn eigen identiteit behoudt. “We moeten een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt. Natuurlijk is het moeilijk om het iedereen naar zijn zin te maken, maar daar gaan we wél voor.” De spelers van de O19-1 van de vereniging gaven inmiddels aan voor hun kans in het eerste team te gaan. “Dat is natuurlijk redelijk uniek en tegelijkertijd is het heel belangrijk voor de club. We hebben elke wedstrijd normaal gesproken veel fans die meereizen en dat hopen we te behouden.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl