Extra geld beschikbaar voor Zaanse Experiences 2021

Zaanstad- De gemeente investeert 80.000 euro in de Zaanse Experiences om sporten en bewegen onder kinderen en jongeren te bevorderen. Wethouder Sport, Gerard Slegers: “In deze coronatijd is het soms lastig om voldoende te bewegen. Terwijl dit wel belangrijk is voor je mentale en fysieke gezondheid. Wij zijn blij dat we een mooi bedrag van het Rijk ontvangen en willen dit op een goede manier besteden. Een leven lang sporten begint bij het motiveren van kinderen om erop uit te gaan, zodat ze voldoende bewegen. Het is een belangrijke factor voor groei en ontwikkeling. Daarom kiezen we ervoor om deze financiële bijdrage aan onze jongeren te besteden.”
Bij de Zaanse Experiences kunnen alle kinderen uit Zaanstad gratis deelnemen aan allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en een gezonde leefstijl. De activiteiten worden aangeboden door verschillende lokale aanbieders. De gevolgen van corona hebben een grote impact op de gezondheid en leefstijl van mensen. Daarom heeft het kabinet vanuit het steunpakket ‘Mentaal welzijn en leefstijl’ extra geld beschikbaar gesteld aan gemeenten. Zaanstad heeft ervoor gekozen dit beschikbare geld aan de Zaanse Experiences uit te geven.
Meer informatie en tips
Er wordt momenteel nog gewerkt aan het programma van de Zaanse Experiences voor de schoolvakanties. Het eerstvolgende programma wordt beschikbaar voor de meivakantie. Deze start 26 april. Op bijna alle Zaanse scholen worden folders uitgedeeld met het programma. Houd de website van het Sportbedrijf in de gaten: www.zaanse-experience.nl Vragen hierover zijn te stellen via afdeling sportstimulering: 075 – 65 399 70 of sportstimulering@sportbedrijfzaanstad.nl Op de website: www.blijfinbeweging.zaanstad.nl staan beweegtips op het gebied van onder andere wandelen, fietsen en thuis sporten.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl