Sporting Krommenie-voorzitter Jan Kee: “Plezier moet je nooit uit het oog verliezen”

Jan Kee zit al 21 jaar in het bestuur van Sporting Krommenie. De 73-jarige voorzitter maakt evenals andere amateurclubs door de coronacrisis roerige tijden mee met zijn vereniging, maar hij laat zich allerminst uit het veld slaan. De komende periode zit hij nog vol energie om de club te leiden, al vindt hij het stiekem tijd voor de volgende generatie.
Het verenigingsleven bij Sporting Krommenie staat ondanks de huidige maatregelen niet stil. Alle jeugdelftallen trainen en voetballen op het eigen complex, terwijl ook de seniorenelftallen weer wat meer mogen. “Het fijne is dat ondanks alles de sfeer op het complex goed blijft”, vertelt Kee, die trots is op hoe de vereniging momenteel is vormgegeven. “Onze doelstelling is om iedere voetballer vooral plezier te laten beleven in het voetbal. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je het maximale uit alle spelers haalt, welk niveau iemand ook heeft. Natuurlijk is het zo dat onze selectieteams moeten presteren, want dat is ook precies waarom zo een team bestaat. Alleen je moet het plezier nooit uit het oog verliezen.”
De plannen met de jeugdopleiding moeten hun uitwerking hebben op de eerste elftallen. Sinds afgelopen seizoen speelt het zondagteam in de derde klasse. Daarvandaan hoopt het langzaam omhoog te klimmen. “Het lijkt me verstandig dat we eerste gaan proberen om onszelf te handhaven en een sterke derdeklasser te worden. Wanneer ons dat lukt, kunnen we wellicht omhoog kijken en ons niveau verder omhoog werken. Uiteindelijk willen we als vereniging ook prestaties behalen.” De jeugdspelers moeten daarbij een belangrijke rol spelen. “We zijn geen club die spelers van buitenaf gaat benaderen om bij ons te komen voetballen. Onze jeugdopleiding speelt simpelweg een belangrijke rol binnen de vereniging en dat willen we graag zo houden.”
Zelf maakt Kee al ruim twintig jaar deel uit van het bestuur binnen de vereniging. De voorzitter barst alleen nog altijd van de energie. “Ik vind het heerlijk om tussen de jonge mensen te lopen, want dat houdt je jong. Vergeleken met vroeger zitten we natuurlijk wel in een andere tijd. Vaak zit ik bijvoorbeeld tijdens vergaderingen nog met een pen en papier, terwijl andere mensen met hun iPad binnenlopen. Tegelijkertijd hebben we notulen binnen een handomdraai in onze e-mail zitten. Bovendien is de communicatie sneller, nemen we sneller besluiten en is de benadering soms anders. Ik vind het nog altijd geweldig om hiermee bezig te zijn.” Kee zou het echter voor de vereniging niet verkeerd vinden als jongere mensen het roer overnemen. “Uiteindelijk is het voor de toekomst van Sporting Krommenie alleen maar goed. Tot die tijd zet ik me echter met veel plezier in.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl