Jong AZ overklast FC Dordrecht

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag tegen FC Dordrecht zijn tweede zege op rij geboekt. De beloften kwamen voor rust al aan de leiding door kort opeenvolgende treffers van Bram Franken en Richonell Margaret. Na de pauze zorgden Jelle Duin en Mo Taabouni voor de beslissing: 4-0.

De Alkmaarders waren vanaf het begin de bovenliggende partij. Na ruim een kwartier leverde dat de eerste serieuze kans op. Taabouni drong door tot de achterlijn en zette voor op Duin. De spits schoot van dichtbij echter op doelman Max van Herk.
Fraaie knal
In de 27e minuut brak Franken de ban. De middenvelder kwam op zo’n twintig meter van het doel in balbezit en vond met een fraaie knal de hoek: 1-0.
Klaarleggen
Nog geen minuut later stond ook de 2-0 op het scorebord. Een voorzet van Fons Gemmel kwam bij Yusuf Barasi, die de bal klaarlegde voor Margaret om binnen te schieten.
Koelbloedig
Kort na rust zorgde Duin voor de derde Jong AZ-treffer. De aanvaller werd vrij voor doel gezet en toonde zich oog-in-oog met Van Herk koelbloedig: 3-0. Twee minuten later kreeg hij ook een goede kans op zijn tweede goal, maar mikte dit keer rakelings over. In de tegenstoot was ook Dordrecht voor het eerst gevaarlijk, maar Beau Reus bracht redding op de inzet van Richie Musaba.
Rakelings naast
Margaret, Jorn Berkhout, Fedde de Jong en andermaal Duin waren later gevaarlijk voor het Dordtse doel. Margaret schoot rakelings naast, een kopbal van Berkhout werd gevangen en pogingen van De Jong en Duin werden geblokt.
Bovenhoek
In de 75e minuut kwam de vierde goal alsnog. Taabouni kreeg veel ruimte op het middenveld, vond de bovenhoek en besliste daarmee de wedstrijd. Daarmee boekte Jong AZ zijn tweede zege op rij en stijgt de formatie van trainer Michel Vonk naar de zeventiende plaats.
Vonk: ‘Blij met de hoge uitslag’
“We hebben vandaag een goede wedstrijd gezien van een zeer dominant Jong AZ”, vertelde Vonk. “De intensiteit en geleverde energie waren goed. Dordrecht heeft geen moment de kans gehad er een wedstrijd van te maken. We zijn blij met de hoge uitslag – die misschien nog wel hoger had kunnen uitvallen – en de nul. We werken met vol vertrouwen toe naar het uitduel met NEC.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Dordrecht 4-0 (2-0)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Jorn Berkhout, Joey Jacobs, Maxim Gullit; Zico Buurmeester, Mo Taabouni, Bram Franken; Richonell Margaret (83. Emir Biberoğlu), Jelle Duin, Yusuf Barasi (64. Fedde de Jong).
Opstelling FC Dordrecht: Max van Herk; Dehninio Muringen (78. Jurian Hobbel); Özgür Aktas, Bernardo Silva, Thomas Poll; Kevin Jansen (83. Bradley Vliet), Richie Musaba (78. Nelson Amadin), Adnan Ugur (11. Valentino Pugliese / 83. Nikki Baggerman); Mathis Suray, Naoufal Bannis, Jari Schuurman.
Scoreverloop: 27. Franken 1-0, 28. Margaret 2-0, 53. Duin 3-0, 75. Taabouni 4-0.
Gele kaarten: Pugliese (FC Dordrecht).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Sander van der Eijk. bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl