Jong AZ ontvangt de Schapenkoppen

Zaanstad- Jong AZ krijgt maandag bezoek uit Zuid-Holland. Dan speelt de ploeg van trainer Michel Vonk op het AFAS Trainingscomplex tegen FC Dordrecht. De aftrap is om 20:00 uur.

Op tweede paasdag boekte Jong AZ een zege op FC Den Bosch. Håkon Evjen opende kort voor rust de score, maar de Bosschenaren kwamen in de 68e minuut langszij. In de slotseconden verdiende Tijjani Reijnders een strafschop, die hij zelf benutte: 2-1.
Afdrukken
Evjen maakte maandag zijn vierde in dienst van Jong AZ. Nadat Yukinari Sugawara op de paal schoot pikte de Noor de bal op, passeerde twee verdedigers en drukte af.
Eerste strafschop
Reijnders maakte vanaf de penaltystip zijn tweede voor de beloften. Voor Jong AZ was het de eerste strafschop van het seizoen.
Westerveld
Sem Westerveld boekte tegen FC Den Bosch zijn eerste overwinning in het betaald voetbal. De achttienjarige goalie maakte in januari tegen Roda JC (0-1 verlies) zijn profdebuut en speelde maandag zijn derde wedstrijd voor Jong AZ.

Verrassende zege
FC Dordrecht ging op dezelfde dag met 1-5 onderuit tegen FC Eindhoven. Een paar dagen eerder werd wel gewonnen van De Graafschap. De formatie van trainer Jan Zoutman boekte een verrassende 0-3 zege op de hoogvlieger uit Doetinchem.
Voorlaatste plaats
De Schapenkoppen bezetten de voorlaatste plaats, één lager dan Jong AZ. De Zuid-Hollanders staan op twee punten minder dan de Alkmaarse beloften: 27. De ploeg won acht keer, speelde drie keer gelijk en verloor 21 duels.
Zeven goals
Kevin Jansen is de topscorer van FC Dordrecht. De 29-jarige aanvaller scoorde al zeven keer. Nikolas Agrafiotis, Gianni Dos Santos en Feyenoord-huurling Naoufal Bannis gaven de meeste assists: drie.
Deceptie
De laatste ontmoeting met FC Dordrecht liep voor Jong AZ uit in een deceptie. Daags na de spectaculaire 7-3 zege op De Graafschap werd in het Riwal Hoogwerkers Stadion met 2-0 verloren. Kevin Jansen en Julius Bliek waren trefzeker, nadat Fons Gemmel in de 35e minuut zijn tweede gele kaart kreeg.
Church en Jacobs
De ploegen stonden in totaal zes keer eerder tegenover elkaar. Driemaal wonnen de Dordtenaren, twee keer bleef het gelijk en één keer won Jong AZ. Die zege werd op 6 april 2018 geboekt. Op het AFAS Trainingscomplex werd het destijds 3-1 door treffers van Joerie Church en Jamie Jacobs (2x).
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Sander van der Eijk. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Niels van Kampen en Franca Overtoom. Boyd van Kommer is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – FC Dordrecht is te volgen via het Twitter account van AZ en het schakelprogramma op ESPN.
Goffertstadion
Komende vrijdag gaat Jong AZ op bezoek bij NEC. Het duel in het Goffertstadion begint om 20:00 uur.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
NAC – Jong FC Utrecht
Jong Ajax – TOP Oss
FC Volendam – Helmond Sport
SBV Excelsior – NEC
FC Eindhoven – Jong PSV
FC Den Bosch – SC Cambuur
Zondag:
De Graafschap – Go Ahead Eagles
Maandag:
Jong AZ – FC Dordrecht
MVV Maastricht – Roda JC
Almere City FC – Telstar

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl