De “RWZ ladiesunited” trainen volop en tonen winnaarsmentaliteit

Zaandam- Op het sportpark Vijfhoek, het complex waar de sv Rood Wit Zaanstad zich huisvest strijden diverse meiden om te winnen. Er wordt niet kinderachtig getraind want de hoofdtrainer van de Roodwitten, Levinho Wijdenbosch schotelt veelal een diversiteit aan voetbaloefeningen voor. Daarin zit eveneens wat krachttraining verscholen voor de jongedames die veelal uit de wijde omgeving komen. De meiden zetten hun beste beentje voor en misschien nog wel belangrijker: beleven bovenal veel lol met elkaar.
In de Zaandamse wijk Poelenburg, op het voormalig complex van Zilvermeeuwen vinden volop voetbalactiviteiten plaats. De sportvereniging heeft ook een volleybal afdeling en er is sinds kort een voetbalschool (Soccermind) op het complex waardoor er genoeg activiteiten in Zaandam Zuid te noteren vallen. “RWZ heeft sinds een paar maanden een damesteam dat zich gaat inschrijven voor de 7 tegen 7 competitie van de KNVB. Voor de Zaanstad Cup die voor de maand juli op het programma staat hebben de meiden zich eveneens ingeschreven, maar dan uiteraard wel 11 tegen 11. De meiden trainer twee keer per week en 1 training verzorg ik zelf. Het is een leuke groep van dames die veel willen leren en altijd komen trainen” verklaart Wijdenbosch.
Als het meezit kan er binnenkort ook nog eens in wedstrijdvorm gespeeld worden. De regiocup van de KNVB zal dan straks uitkomst moeten bieden al zal dit niet voor eind april worden vrijgegeven.  Dan zouden ook de 35+ veteranen competities weer moeten worden gespeeld. Wijdenbosch: “De club RWZ is heel blij met de komst van de dames. Ze spelen al jaren met elkaar en we zijn dan ook blij dat met hun komst. Ze trainen hard, komen altijd trainen en zijn heel fanatiek tijdens elke oefening waarin ze altijd willen winnen. Dames die willen voetballen zijn bij ons meer dan welkom”.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl