Rick Neele keert terug bij vv Assendelft: “Met mijn ervaring van waarde zijn”

Rick Neele maakte in het voorjaar van 2020 vol verwachtingen de overstap naar Purmersteijn. De aanvaller had reeds zeven seizoenen ADO ’20 achter de rug, maar vanwege privéomstandigheden wilde hij graag dichterbij huis voetballen. Door de coronacrisis en het opheffen van het zaterdagteam kwamen zijn verwachtingen echter niet uit. Komend seizoen keert hij terug bij vv Assendelft, een club die hij als geen ander kent.
Het kwam voor Neele rouw op zijn dak vallen toen hij hoorde dat Purmersteijn de Zaterdag 1, dat uitkwam in de bovenste regionen van de tweede klasse, deze zomer ging opheffen. Neele had het namelijk goed naar zijn zin in zijn nieuwe team. “We beschikten over een geweldige selectie en draaiden goed mee in de competitie. Voor ons gevoel maakten we een reële kans om voor promotie te strijden”, vertelt Neele, die momenteel voor zichzelf traint. “Het is jammer dat het bij Purmersteijn op deze manier afloopt, maar ik heb allerminst spijt van mijn keuze. Vorig jaar was het voor mij een logische gedachte om een club dichterbij huis te zoeken. Dit besluit konden we natuurlijk niet zien aankomen.”
Neele besloot na het nieuws om tijd voor zichzelf te nemen en minstens een maand zijn telefoon niet op te nemen voor geïnteresseerde clubs. Ook zijn trainer Lars Keppel, die de overstap maakte naar vv Assendelft, deelde hij dit nieuws mee. Het was voor Neele echter al snel duidelijk dat hij doorwilde met voetballen. “Vervolgens waren er verschillende geïnteresseerde clubs. Met een aantal daarvan ging ik in gesprek, maar ik had lang niet altijd het gevoel dat ze me graag wilden hebben.”
Keppel hield ondertussen met Neele contact en liet hem blijken dat de deur voor een terugkeer naar vv Assendelft voor hem openstond. “Uiteindelijk gaf hij voor mij de doorslag. Ik weet na mijn periode bij Purmersteijn hoe hij traint, op welke wijze hij wil voetballen en wat hij van mij verwacht. Persoonlijk vind ik Lars een hele fijne trainer om mee te werken.” Neele realiseert zich dat hij hard moet werken voor een basisplaats. “Assendelft is een club met veel talenten uit eigen jeugd. Hopelijk kan ik met mijn ervaring van waarde zijn en die jongens helpen om het beste uit zichzelf te halen.”
De buitenspeler is niet de enige speler die Keppel uit zijn oude team naar vv Assendelft haalt. Ook Raffie Baal speelt namelijk komend seizoen zijn thuiswedstrijden in Assendelft. Daarnaast maken Percy Hoquee en Jessey Kuiper de overstap van SDZ. De Amsterdamse vereniging kent roerige tijden sinds de Algemene Ledenvergadering en daaropvolgende bestuurscrisis. Waar SDZ de afgelopen jaren opklom van de vierde naar eerste klasse en ook de afgelopen twee seizoenen voor promotie ging, vertrekken de laatste tijd verschillende spelers naar andere clubs. Daarnaast besloten diverse hoofdsponsors om zich terug te trekken.
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl