Hoofdveld van Fortuna Wormerveer op de schop

Wormerveer- Er is geen prettiger geur dan die van vers gemaaid gras. Voorheen was het – zeker in de zomermaanden – een weldaad om over sportcomplexen te gaan. Die geur alleen al was voldoende. Met de intrede van het kunstgras is die geur in Wormerveer nog slechts sporadisch op te snuiven op en rond het B-veld. In dit reukloze kunstgrastijdperk is er echter ook nieuws waar ze op het Watering Sportpark bijzonder blij van worden want het A-veld gaat komende zomer op de schop.

Dat bericht zal menigeen aan de Esdoornlaan met meer dan grote tevredenheid tot zich nemen. Het is de gemeente Zaanstad welke zal zorgen voor een nieuwe kunstgrasmat. Dit zal een veld worden met een twee keer zo dikkere kunstgrasvezel als de huidige grasmat en met een hogere dichtheid. Voor wie vergelijkingsmateriaal zoekt: gelijk aan de mat van bijvoorbeeld VV Assendelft die vorige zomer is aangelegd. De mat waarop het vlaggenschip van zondag eersteklasser Fortuna W dit seizoen een meer dan aardige pot voetbal op de kunstgrasmat wist te leggen.

Behalve het speelveld zal er meer worden aangepakt op het sportcomplex. Want ook rond het veld zullen wat zaken veranderen. Kort samengevat gaat het om zaken als
de montage rondom van een zogenaamde kantplank onderaan het hekwerk – verplicht in verband met rubbergranulaat dat  op het veld moet blijven. Er komen ballenvangers achter de beide doelen. Een extra poort tussen de open en overdekte tribune voor aan- en afvoer van doelen. Er worden nieuwe doelen geplaatst en er komt een nieuw rijpad voor de beide tribunes langs want deze is erg verzakt. En het veld wordt 1 meter minder lang. Dat is nu 67 x 104 en wordt in de nieuwe situatie 67 x 103. Dat betekent dus 0,50 meter extra uitloop aan iedere kant van het veld.
Nu is uw vraag natuurlijk meteen wanneer er weer gebruik kan worden gemaakt van al dat nieuwe spul. Daartoe is een tijdspad uitgezet. In hoeverre de theorie ook praktijk zal worden is nog even afwachten, maar het streven is om vrijdag 22 juli 2021 het geheel op te leveren. Daarna dient het geheel nog wel te worden geïnspecteerd door onder andere de KNVB. Het kan zijn dat ze dan nog even moeten wachten om het veld echt te gaan gebruiken.  De aanvraag van het werk staat op 14 juni op de agenda.
Behalve dat de gemeente van alles gaat doen moeten de Fortunezen zelf ook de handen uit de mouwen steken. De komende maanden zal in eigen beheer de overdekte tribune worden aangepakt met onder andere nieuwe stoeltjes en schilderwerk van alle planken en de muren aan de voorkant. De open zittribune is reeds iets verkleind. Hier komen goed opgeknapte en deels nieuwe loop- en zitplanken op. Inmiddels wordt ook de bekende “yellow cab” opgeknapt en verder gaan in de Fortuna clubkleuren.
Ook is het de bedoeling het tegelwerk bij de nieuwe kleedkamers te gaan fatsoeneren. “Dit alles bij elkaar is een enorme klus en betekent dat ze ook op facilitair gebied weer enthousiast klaar willen zijn voor de opstart van een nieuw seizoen’ klinkt het uitermate opgewekt uit de mond van de bestuurders Mark en Joost.
De eerste reacties op deze aanpak binnen de club zijn – maar dat zal niemand verbazen – louter laaiend enthousiast. En wie de komende periode tijd over heeft mag zich vanzelfsprekend dagelijks komen melden op het Watering complex. Helpende handjes zijn altijd welkom in Wormerveer luidt de boodschap.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl