SVA Assendelft-voorzitter Richard Fleer: “Leden dragen vereniging een warm hart toe”

Assendelft- SVA Assendelft zit ondanks de coronacrisis nog altijd in een flow. De jeugdafdeling draait als nooit tevoren, de Zondag 1 van de vereniging staat als een huis en de leden staan te popelen om weer op de club te verschijnen. Voorzitter Richard Fleer kijkt daarom met volop positivisme richting de nabije toekomst van de club.
Fleer had aan het begin van zijn voorzitterschap nooit kunnen denken dat hij in de huidige situatie zou belanden. Hoewel de club volop met ambitie vooruit wil, wordt deze sportief teruggeroepen door de coronacrisis. Bestuursvergaderingen vinden voorlopig via Zoom plaats, zoals dat bij menig bedrijf gaat. “We waren vorig jaar zomer bang dat we leden zouden verliezen door de huidige coronacrisis, maar tot onze opluchting houden we hen binnenboord. De leden hebben hun contributie keurig betaald en laten dan ook zien dat zij de vereniging een warm hart toedragen. Dat is natuurlijk prachtig om te zien na het afgelopen jaar.” De voorzitter wil na de coronacrisis zijn leden op een bijzondere manier bedanken. “Dan moet je denken aan een speciale activiteit die we willen organiseren. Ze verdienen dat na zolang zonder voetbal te hebben gezeten.”
Ondertussen werkt het bestuur hard aan het verbeteren van de jeugdopleiding. Verschillende teams zijn al in de Hoofdklasse actief, maar de bedoeling is dat dit voor vrijwel alle teams gaat gelden. “Misha Salden en Sander Veraart helpen onze trainers om hun trainingen te verbeteren. Ze lopen regelmatig rond op de velden om te observeren. Daarnaast geven zij wel eens demonstratietrainingen om onze trainers de volgende stap te laten maken in hun ontwikkeling. Het moet hen handvatten geven om hun trainingen te verbeteren en op deze manier de gehele jeugdopleiding naar een hoger niveau te brengen.”
Het moet eraan bijdragen dat de Zondag 1 van SVA Assendelft in de toekomst voor de promotieposities kan spelen. “De selectie bestaat uit veel jonge spelers met enkele ervaren voetballers, die nodig zijn om onze talenten te helpen een constant niveau te bereiken. Bij onze vereniging staat clubbinding op de eerste plaats, waardoor we hopen dat we in de toekomst weer veel talenten in ons eerste team mogen verwelkomen. Voorlopig zitten we in een goede flow en hopen we eens te promoveren naar de tweede klasse.” Hoewel steeds meer verenigingen ertoe besluiten om de complete seniorenafdeling naar de zaterdag te verhuizen, kiest SVA Assendelft daar duidelijk niet voor. “We hebben allereerst te weinig velden om dat te doen. Daarnaast zitten we voorlopig goed op de zondag. Hopelijk kunnen we onze leden weer snel verwelkomen, want daar snakken we allemaal naar.”
Foto onderschrift: SVA voorzitter Richard Fleer deelt bloemen uit aan Marco Schermer (l) en naast hem begeleider Frans Schavemaker (r)
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl