Hoofd jeugdopleidingen Marciano Sleeswijk wil met WSV`30 jeugd “een stapje maken”

Wormer- In Wormer werd de laatste speelronde van het Hofjes Horeca jeugdtoernooi gespeeld. Na afloop werden de topscoorders gehuldigd, winnaars worden uitgeroepen en was er voor iedereen een verrassing. Ook Hoofdjeugdopleidingen Marciano Sleeswijk zette vandaag samen met zijn vaste assistente Lisanne Pothof zijn beste beentje voor. Samen deden ze de prijsuitreiking en zagen dat de kinderen zich prima vermaakten. De voetbaljeugd uit Wormer heeft kunnen strijden om de prijzen die namens de sponsor beschikbaar gesteld werden en de HJO die aan het begin van het nieuwe seizoen overkwam van ZCFC vertelde in het kort wat de jeugd in de aankomende paar weken nog te wachten staat.
Ook in Wormer heeft hoofd jeugdopleiding Marciano Sleeswijk lang gedacht dat het misschien toch nog mogelijk zou zijn om de verschillende competities toch nog uit te spelen. Helaas kon dat tot op heden nog niet zo zijn. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. Wellicht is er nog ruimte voor een Regiocup of Zaanstad Cup maar ook die berichten zijn vooralsnog niet al te hoopvol. En toch zijn er ondanks deze “negatieve” berichtgevingen ook een aantal leuke dingen in Wormer gaande. De Wormers hebben de hoofdtrainers voor volgend seizoen, op één afdeling na, zo goed als rond. Magdy Khayry, Tristan Stalenhoef, Bora Anli, Marcel Bonjasky, Manuel Macintosch, Pascal Tevreden, Thieme Visscher, Samet Cakir en Jesse Tuininga zijn de namen van de staf. Een mooie mengeling van de huidige trainers, nieuwe aanwinsten met ervaring, nieuwe beginnende trainers en als klap op de vuurpijl een speler uit de eigen jeugd.
Een vereniging bestaat natuurlijk niet alleen uit eerste elftallen maar minstens zo belangrijk zijn het 2e en overige lagere elftallen. Teams die geen betaalde trainers voor de groep hebben staan maar wel hele belangrijke vrijwilligers om zich heen hebben in de vorm van ouders, bekenden van spelers en hopelijk binnenkort ook een aantal spelers vanuit de club zelf. De volgende stap richting komend seizoen zal dan ook het inventariseren binnen deze teams zijn.  Sleeswijk: “We zoeken nog diverse trainers en/of coaches die komend seizoen ook deel willen uitmaken van de koers die WSV`30 heeft ingezet”. Deze koers omvat het plan om met elkaar de jeugd naar een hoger niveau te brengen.  Hierdoor zullen de eerste elftallen in de jeugd op den duur stabiele hoofdklasse teams moeten worden. Bij deze ontwikkeling horen onder andere het opleiden van de spelers maar minstens zo belangrijk het opleiden van de trainers. Met  deze visie is ook druk gezocht naar hoofdtrainers met de juiste competenties. Trainers die niet alleen spelers maar ook collega trainers willen helpen om zich verder te ontwikkelen waardoor ze zich met elkaar kwalitatief kunnen verbeteren.
Ze hopen daarmee in Wormer te  kunnen bereiken dat de gehele trainersstaf, wel of niet gediplomeerd, elkaar op deze manier kunnen helpen om verder te groeien. Naast het weten wie je trainer kan worden is het voor de leden meestal minstens zo belangrijk om te weten in welk team je voorlopig bent ingedeeld. Ook dit jaar zullen hiervoor weer “selectie” trainingen en/of wedstrijden plaatsvinden. De nieuwe hoofdtrainers zullen deze organiseren in samenwerking met de coördinatoren, de HJO ( hoofdjeugdopleidingen) en de overige trainers van de leeftijdscategorie. Het idee is vooralsnog om dit richting eind mei te organiseren waarbij ze nog even een slag om de arm houden voor het exacte moment, mogelijk zal dit namelijk niet voor elke leeftijdscategorie gelijk zijn. Het streven is om voor de zomervakantie van de basisscholen de voorlopige indelingen kenbaar te kunnen maken zodat iedere speler met een gerust hart, waar mogelijk in deze tijd, op vakantie kan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl