Van der Moot behoudt profdroom: “Weet hoe het is om in de KKD te voetballen”

Dani van der Moot speelde in de jeugdopleidingen van FC Volendam, AZ, PSV en FC Utrecht, maar zijn avontuur eindigde vooralsnog in de Keuken Kampioen Divisie. Met Jong PSV, Jong FC Utrecht en FC Volendam kwam hij uiteindelijk tot 49 wedstrijden op het tweede niveau van Nederland, waarin hij vijf doelpunten maakte en drie assists afleverde. Die ervaringen wil hij dolgraag meegeven aan de talenten van Ambition Soccer Training, een voetbalschool in Zaandam.
De centrumspits kijkt met een positief gevoel terug op zijn verleden bij profclubs. “Het is natuurlijk prachtig dat je op zo’n jonge leeftijd bij zulke clubs mag spelen”, vertelt hij. “Persoonlijk vind ik het lastig om te zeggen waarom ik het niet heb gehaald. Het heeft te maken met verschillende zaken. Zo kreeg ik te maken met blessures die me terugwierpen in mijn ontwikkeling. Daarnaast ging het sportief soms niet goed. Je hebt eveneens het geluk nodig dat trainers het in je zien zitten. Helaas is het avontuur vroegtijdig geëindigd. Ik heb het moeten accepteren.”
Van der Moot moest na zijn periode bij FC Volendam op zoek naar een nieuwe club en hield zijn conditie op peil bij Ambition Soccer Training. “Furkan (Kirbas, red.) hielp me goed. Op een gegeven moment had hij een trainer nodig en vroeg hij of ik hem wilde helpen. Zodoende ben ik steeds verder erin gerold en kreeg ik de mogelijkheid om zélf trainer te worden. Het leek me een prachtige uitdaging om de voetballers die bij onze voetbalschool zijn aangesloten, te helpen in hun ontwikkeling.” Zelf is Van der Moot pas 24 jaar oud. “Bij onze voetbalschool hebben we verschillende leeftijden, waardoor het wel eens verschilt wie ik begeleid. Ik vind het allemaal even leuk.”
Aangezien hij tijdelijk afscheid neemt van zijn profdroom, moet hij zich in de week eveneens bezighouden met andere zaken dan voetbal. “Het is absoluut een ander soort leven, maar anderzijds heeft mijn nieuwe leven me een hoop nieuwe kansen gegeven. Daar ben ik blij mee.” Ondertussen blijft Van der Moot hopen op interesse van een club uit de Keuken kampioen Divisie. “Ik weet als geen ander wat het inhoudt om daar te voetballen. De laatste twee jaar heb ik me bij Rijnburgse Boys verder ontwikkeld, waardoor ik het gevoel heb dat ik klaar ben voor een stap omhoog. Ik moet alleen afwachten wat de komende jaren voorbij komt.” Hoewel hij nooit de wens had om trainer te worden, gaat zijn rol bij Ambition Soccer Training hem goed af. “Ik ben nog jong, maar vind het zeker leuk om te doen. Wie weet wat ik na mijn voetbalcarrière ermee ga doen.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: Youtube-kanaal Omroep West

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl