Paashaas en hardwerkende vrijwilligers gesignaleerd bij ZCFC

Zaandam- Nog maar nauwelijks bekomen van de schokkende 1 april grap blijven ze bij ZCFC gewoon zichzelf. Ieder jaar trappen er weer mensen in het fake nieuws dat rondom deze nostalgische datum wordt verspreidt. En een enkeling kwam daar vanmorgen pas achter. De club zou mogelijk van naam veranderen en eventueel in de toekomst niet meer onder auspiciën van de Gemeente Zaanstad vallen maar onder dat van Wormerland.
Bij de Zaandamse Christelijke Football Club was vanmorgen, naast een vrijwillige groep die met grondwerkzaamheden voor de kantine bezig waren, ook de paashaas gesignaleerd. Een jaarlijks bezoek van de paashaas aan de jongste pupillen stond ook vanmorgen weer op het programma. Het eerste gedeelte van de training voor de jongste jeugd bestond uit een een reguliere training, gevolgd door een lange partijspel en als afsluiter penalty schieten met de paashaas op doel. Daarna werd er een groepsfoto gemaakt en een kregen de voetballertjes een zakje paaseieren uitgedeeld met de dringende boodschap dat deze bij thuiskomst pas opengemaakt mocht worden. Het is nog maar de vroeg of de hongerige voetballers zich daar allemaal aan hebben kunnen houden. Dat zal de paashaas in ieder geval nooit hebben kunnen achterhalen.
ZCFC (Zaandamse Christelijke Football Club) of wellicht beter bekend als het Zaans Oranje is de zaterdagvoetbalclub waar sinds 1931 gezelligheid, respect en prestatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
ZCFC kent een rijke historie in de Zaanstreek, opgericht op 13 mei 1931. Sinds 1979 is de zaterdagclub gevestigd op het sportcomplex Kalverhoek waar ze halverwege 2015 de nieuwe buren AZ mochten verwelkomen. Vanaf het voorjaar van 2016 beschikken ze over 3 splinternieuwe wedstrijdvelden -waarvan 2 verlichte kunstgrasvelden- en een trainingsveld. ZCFC en AZ bespelen gedeeltelijk gezamenlijk de velden.
Eind 2015 telde de club circa 600 leden verdeelt over 26 elftallen: 15 jeugdteams, een meisjesteam, een G-elftal, een veteranenteam, en 8 seniorenteams. ZCFC is met het aantal seniorenteams de grootste zaterdagvereniging in de Zaanstreek. De ambitie is om door te groeien naar ongeveer 700-750 leden. Dat is volgens hen een mooi aantal om de identiteit, gezelligheid en verbondenheid met de club en elkaar te waarborgen. ZCFC biedt als vereniging de mogelijkheid aan iedereen om -onder goede begeleiding- uiting te geven aan zijn of haar passie: voetbal!
Op de zaterdagen hullen ze zich in het welbekende tenue, een oranje shirt met zwarte broek en oranje sokken, om energiek als we zijn een balletje te trappen. Bij een thuiswedstrijd blijven de meesten na de wedstrijd nog gezellig even hangen in ons behagelijke clubhuis ‘de Inzet’. Overigens is de kantine doordeweeks tijdens de trainingen altijd open en kun je daar terecht voor warmte, een goed gesprek (meer dan alleen over voetbal) en een goede kop koffie of thee.
Elk jeugdteam bij ZCFC wordt getraind door goed opgeleide trainers met veel ervaring. Beleid, inhoud van het opleidingsprogramma en de benodigde materialen, worden verzorgd door het hoofd jeugdopleiding (HJO). Het doel: om met plezier, de prestatie van het individu, het team en de club als geheel verder te ontwikkelen. Daarbij wordt de HJO ondersteund door de coördinatoren van de diverse jeugdteams, de trainers en de coaches. Op deze wijze denken ze een goede basis te kunnen bieden aan iedereen binnen de club, om zijn of haar passie voor het voetbal, op eigen niveau uit te oefenen en in teamverband te verbeteren.
Verder streven het hoofd-, en jeugdbestuur -samen met onmisbare vrijwilligers- naar een afwisselend activiteitenprogramma, zoals strandtrainingen, toernooien (onder andere 7 tegen 7 en zaalvoetbal), muziekevenementen, voetbalclinics, Sinterklaasfeesten en nog veel meer.
Samengevat: plezier, sportiviteit en een goede teamgeest staan bij ZCFC hoog in het vaandel en daarom kan iedereen die voetballen leuk vindt, zich aansluiten bij deze sportfamilie. Ze streven ernaar om de voetbalsport te beoefenen op een manier dat er een vriendschappelijke, sportieve en nauwe band tussen leden, vrijwilligers en overige betrokkenen ontstaat.
Kort samengevat: een gezellige voetbalvereniging in de Zaanstreek, waarbij aandacht is voor elkaar, prestatie en plezier hand in hand gaan. Dat bleek ook vanmorgen weer op Sportpark Kalverhoek in Zaandam/Wijdewormer.
 
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl