Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia naar Ajax vrouwen

Wormerveer- Een mededeling op Goede Vrijdag die wellicht vraagtekens oproept want Fortuna Wormerveer kent geen specifieke vrouwentak meer. Bij de club uit Wormerveer zijn de meiden volledig geïntegreerd bij de jongens en dat heeft zo zijn voordelen. Daar weten Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia alles van. Want dit duo uit Fortuna Wormerveer JO16-1 speelt vanaf komend seizoen in het bekende roodwitte tricot van de AFC Ajax.

Die overgang komt ‘natuurlijk’ niet helemaal als een verrassing. Het is gewoon het logische gevolg van een prima verlopen stageperiode in Amsterdam. ‘Beide speelsters hebben een positieve indruk achtergelaten en zullen komend seizoen deel gaan uitmaken van het Ajax Vrouwen talententeam’ zo laat Suzanne Bakker, de trainer/coach van dat talententeam weten.  Het sfeerproeven in en rond de Arena en De Toekomst is nog niet beëindigd. Nogmaals Suzanne Bakker: ‘Voor dit seizoen geldt dat beide speelsters mogen blijven meetrainen bij het Ajax Vrouwen talententeam. Tot de examen periode zal dit één keer per week zijn op de vrijdagochtend. Na de examens wordt er gekeken of we dit kunnen uitbreiden na 2x per week.’ 
Er was ooit een Ajacied die het had over dat ieder nadeel ze voordeel hep. Die man was Johan Cruijff en overleed 24 maart 2016 in Barcelona. Ongetwijfeld zal hij ook een groot voorstander zijn geweest van het spelen van meisjes bij de jongens. Daliyah en Samya spelen hun hele prille leven al bij de jongens op het hoogste amateurniveau. Daliyah speelt al vanaf de mini’s bij Fortuna W en heeft altijd met de jongens van haar eigen leeftijd mee gedaan. Samya speelt sinds dit seizoen bij Fortuna W en is afkomstig van Jonathan. Zij komt elke training (en voorheen elke wedstrijd) vanuit Zeist naar Wormerveer. 
Beide dames spelen nu in Fortuna W JO16. Daliyah voornamelijk als rechtsback, maar kan ook op het middenveld prima uit de voeten. Samya zet de lijnen uit op het middenveld. De meiden zijn leidend in het jongensteam. Dat zij nu doorstromen naar het Ajax beloftenteam is niet zo vreemd. Behalve in diverse KNVB selecties (gescout dus door bondscoaches) trainden zij ook mee bij PSV.  Daliyah en Samya zijn ook international want dat predikaat mag je met trots dragen als in het Nederlands elftal speelt.
In dit hele proces mogen we beslist niet vergeten de naam te noemen van trainer Barry Emmerig. Al jarenlang verbonden aan de club en een opleider pur sang. Hij heeft menigeen de fijne kneepjes van het edele voetbalspel bijgebracht. Het is daarom ook helemaal niet zo vreemd dat ook deze pareltjes weer doorstromen vanuit de Fortuna Wormerveer jeugdopleiding richting een BVO. Desgevraagd antwoord hij op de vraag hoeveel er eigenlijk zijn doorgegroeid antwoord hij aanvankelijk met een ‘Pffff, geen idee’ maar dat is toch iets te bescheiden. 
Over de stap van Daliyah en Samya naar Ajax is hij ook heel duidelijk. De redactie vroeg zich af waarom de meiden kozen voor de 020 bestemming. Barry’s antwoord laat voor twijfel geen ruimte. ‘Ajax is toch by far de beste club van Nederland. Als AJAX je wil hebben hoef je niet verder meer te kijken.’ 
 
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl