AZ verlengt met Zaanse reservedoelman Hobie Verhulst

Alkmaar/Zaanstreek- AZ gaat langer door met Hobie Verhulst. De 27-jarige doelman tekende maandag bij tot medio 2023. De Noord-Hollander keerde afgelopen zomer terug bij zijn jeugdliefde en tekende toen voor één jaar.
In zijn jongste jaren speelde Verhulst bij KFC in Koog aan de Zaan, waarna hij in 2004 op elfjarige leeftijd in de AZ Jeugdopleiding terechtkwam. De keeper haalde de A-selectie, maar tot een officieel debuut kwam het destijds nog niet.
Ervaring
De voormalig jeugdinternational vertrok in 2014 bij AZ en deed in de jaren die volgden veel ervaring op in de Eerste Divisie. Na een periode bij MVV Maastricht was hij drie jaar lang eerste doelman van FC Volendam. Daarna stond Verhulst twee seizoenen onder de lat bij Go Ahead Eagles.
Debuut
Bij AZ maakte Verhulst dit seizoen zijn officiële debuut. Hij viel in tegen Sparta Rotterdam en stond in de basis tegen VVV-Venlo. Ook stond Verhulst vier keer onder de lat bij Jong AZ, waar in duels met andere beloftenteams geen leeftijdsgrens voor keepers geldt.
Verhulst: ‘Mijn cluppie’
“Ik ben erg blij met deze contractverlenging”, zegt Verhulst tegen AZ TV. “De club is blij met mij en andersom ik ook met AZ, dus we zijn er samen snel uitgekomen. Voor mij gaf het totaalplaatje de doorslag. Ik train hier op hoog niveau, heb het heel erg naar mijn zin en dit is gewoon mijn cluppie.”
Huiberts: ‘Stabiele doelman’
Ook Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is content met de contractverlenging. “Er kan altijd iets gebeuren met je eerste keeper. Daar moet een stabiele tweede doelman achter staan en zo zien wij Hobie. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden ervaring in het betaald voetbal, wil iedere dag beter worden en staat er op de momenten dat hij er moet staan. Wij zijn heel blij met Hobie.”
Foto: Ed van de Pol 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl