André de Boorder , eigenaar van ADB Hout heeft besloten een bijzondere actie te gaan starten: Het aanbieden van zeer fraaie kunststof buitenbankjes met een Support Casper logo. Van ieder verkocht bankje gaat 200 euro naar Support Casper. Het hele persbericht is hieronder te lezen. De bankjes zijn standaard Oranje/Zwart (de Support Casper en ZCFC kleuren!), maar ook verkrijgbaar in andere kleuren. Ideaal voor verenigingen of bedrijven die straks -zodra het weer kan- hun bezoekers zitcomfort willen geven en tegelijkertijd ook een goed doel willen ondersteunen. Meer informatie is te vinden op www.bijcasperopdebank.nl
Vanuit ZCFC helpen ze  graag mee. Via de social media kanalen zullen de acties ondersteund worden en vanuit de club luidt dan ook de oproep dit bericht binnen het eigen netwerk te delen.  Ook op het nieuwe buitenterras zullen de bankjes, in de oranje zwarte clubkleuren te bewonderen zijn. Afgelopen zaterdag was de zaterdagvereniging gastheer van de start van deze actie. André de Boorder heeft afgelopen zaterdag de aftrap gegeven, samen met Sjoerd Zwanenburg , directeur Support Casper en Marlies Koster  van de afdeling Acties en Algemene Zaken. Namens het ZCFC veteranen team waren Lex Segveld en Martin Tucci aanwezig.
Wat doet Support Casper precies?
Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie. Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.
Over Support Casper
Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen laag. Professor Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €11 miljoen gedoneerd, waarmee zo’n 20 wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend. Zie voor meer informatie www.supportcasper.nl.