Bewegen en sporten in tijden van corona

Zaandam- Een actief leven is goed voor de gezondheid en daarom heeft Zaanstad een nieuwe website blijfinbeweging.Zaanstad.nl gelanceerd met tips en ideeën om in beweging te blijven. Veel mensen komen door (de gevolgen van) corona minder vaak buiten. Dit betekent in veel gevallen dat mensen meer zitten en minder bewegen. Maaike Rietbergen, huisarts en voorzitter van Huisartsenvereniging Zaanstreek-Waterland: “Juist in deze tijd is het zinvol als mensen blijven bewegen. Wandelen met een buurvrouw in de wijk en genieten van de zon op je gezicht, heeft zowel fysiek als mentaal een positief effect. Blijf niet binnen zitten en ga bewegen! Als huisarts en voorzitter van de huisartsenvereniging zou dat mijn advies zijn aan de Zaanse inwoners.”
Sportstimulering

Zaanstad werkt aan de uitvoeringsagenda van de Visie op Sport en Bewegen. Daarnaast werken we met partners aan het lokaal Sportakkoord. Sportstimulering is een van 4 pijlers van de Visie (naast ruimte, sportbranche en topsport) waar de gemeente zich de komende tijd mee bezig houdt. Wethouder Gerard Slegers (Sport): “Om bewegen en sporten mogelijk te maken op elk niveau, trekken we op met scholen, maatschappelijke partners, verenigingen en aanbieders. Een leven lang sporten begint bij het motiveren van kinderen om erop uit te gaan, zodat ze voldoende bewegen. Het is een belangrijke factor voor groei en ontwikkeling. Maar bovenaan staat dat ze er vooral plezier aan beleven, dan gaat de rest vaak vanzelf.”
Sporten en ontmoeten
Wethouder Songül Mutluer (Jeugd, Ouderen, Gezondheid): “Lekker in je vel zitten, je fit voelen en mee kunnen doen is heel belangrijk voor jong en oud. En dit is best lastig in coronatijd. Maar juist nu erg belangrijk! Gelukkig zijn er, ondanks alle beperkingen, genoeg manieren om in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen, te zwemmen of gebruik te maken van de openbare fitnessapparatuur buiten. In Zaanstad bieden we onze inwoners heel wat mogelijkheden om (gratis) mee te doen. Dat kan samen als het mogelijk is om voldoende afstand te houden. Want zo is het ook mogelijk om elkaar te blijven ontmoeten.”
Hieronder staan enkele tips om fit te blijven:
– In Zaanstad staan fitnesstoestellen speciaal voor ouderen die gratis te gebruiken zijn om in beweging te blijven. Zoals een fiets- en een crosstrainer om conditie op te bouwen en vet te verbranden. Ze zijn te vinden in verschillende Zaanse parken. Het overzicht hiervan staat ook op de nieuwe website.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl