Voetbaljongens en meiden RCZ JO11/12 leven zich uit bij Klimpark Twiske

Zaandam- RCZ Coördinator Michiel Honig, verantwoordelijk voor de jo10-11 en 12 besloot afgelopen zaterdag om eens iets anders te organiseren dan de onderlinge wedstrijdjes en toernooitjes van de afgelopen weken. Hij boekte een leuk teamuitje bij Klimpark Twiske in Oostzaan. Dit bedrijf is ondanks de corona periode nog steeds geopend is. En er was op korte termijn nog plek voor de RCZ jeugdteams van 011/12. Dit resulteerde in een prima teambuildingsochtend voor de enthousiaste Racers uit Zaandam.
Nu eerst maar eens de reacties peilen in de groepsapps van de teams maar gelukkig reageerde vrijwel iedereen enorm positief en enthousiast. Al snel stonden er maar liefst 43 kinderen op de lijst, reageert Michiel. De begeleiding was ook snel geregeld dus niets stond een feestje meer in de weg. Vrijdagavond nog snel even de weersverwachting bekeken en mooier kon bijna niet, het zou koud worden maar er stond veel zon in de voorspellingen.
Zaterdagochtend verzamelen om 09.30 uur en inderdaad, het KNMI had woord gehouden, het weer was perfect voor het RCZ klimfestijn. De klimgordels lagen al keurig klaar en de eerste groep kinderen kreeg uitleg over het aantrekken van de klimgordels en de veiligheidsregels. Na een korte oefening op de grond met het aanhaken en losmaken van de gordels vlogen de eerste waaghalzen de klimtoren in. Sommige spelertjes begonnen voorzichtig op 4 meter hoogte maar de echte RCZ durfhalzen gingen direct naar de 8 en sommigen zelfs meteen naar de 12 meter hoogte. Het was mooi om te zien hoe behulpzaam de kinderen voor elkaar waren en vooral hoeveel plezier er onderling werd gemaakt. Sommigen met een heel groepje, sommige met z’n tweeën, drieën of alleen. Maar iedereen had zichtbaar veel plezier.
Respect voor sommige kinderen waaraan je kon merken dat ze eigenlijk niet durfden maar zichzelf toch pushten om het te proberen en daar dan ook in slaagden.
Na dik 2 uur klimmen kwamen de kinderen één voor één weer naar beneden en waren de ouders weer aanwezig om ze op te halen. bron: rcz.nu

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl