PBSports X-ball nieuw gezicht op Sportpark Kuilpad

Zaandam- Vanaf april krijgt stichting het Kuilpad een nieuwe activiteit op het complex, de paintball club PBsports X-ball. Op dinsdag 23 maart 2021 tekende het bestuur met PBsports een overeenkomst van onderhuur. Hiermee huurt PBsports het D-veld van sc Hercules-Zaandam voor de komende 3 jaar. Na afloop van deze periode kan de verhuurperiode met nog eens 2 jaar worden verlengd.

Paintball als sport
PBsports is een paintball club die toernooi-paintball toegankelijk wil maken voor iedereen. PBsports biedt de beste paintball expertise voor zowel beginnende, als gevorderde spelers en gaat trainingen, clinics, wedstrijden en (internationale) toernooien organiseren. PBsports is de organisator van de DXL (Dutch X-ball League) waaraan diverse teams van PBsports deelnemen. Ook komen zij uit in Europese wedstrijden. Vanaf het seizoen 2021-2022 willen zij voor jeugd en senioren nationale teams op de been brengen die mee gaan doen aan het WK voor landenteams. Dit evenement wordt elke 2 jaar georganiseerd.
Aandacht voor milieu en omgeving
Voordat PBsports start wordt er in april rondom het D-veld een nieuw hekwerk opgetrokken dat bestaat uit een 5 meter hoge ballenvanger voorzien van speciale netten die voorkomen dat de verfballetjes buiten het D-veld komen. De paintball balletjes die worden gebruikt zijn overigens volledig biologisch afbreekbaar. Dat komt omdat ze bestaan uit natuurlijke ingrediënten afkomstig uit de voedselindustrie. De balletjes zijn namelijk gemaakt van gelatine waaraan een kleurstofje is toegevoegd. Hierdoor lossen ze op zodra als ze in aanraking komen met water.
Zoals bij elke sport trainen de paintball-sporters ook wekelijks om beter te worden. Deze veldtrainingen zullen door de week worden gehouden Bij deze oefeningen worden in principe geen balletjes gebruikt. In het weekend worden er vooral team-trainingen gehouden die bestaan uit oefeningen en oefenwedstrijden.
Een impuls voor De Kuil
De komst van PBsports zorgt voor meer bedrijvigheid op het complex op het Kuilpad. Voor trainingen tijdens onderhoud van het D-veld zal de sporthal ook voor hen beschikbaar zijn. Voetbalclub sc Hercules-Zaandam wil met PBsports de komende jaren zorgen voor een samenwerking die voor beide verenigingen een succes moet worden.
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl