FC Zaanstreek-captain Mouad Ben Chekh: “Volgend seizoen opnieuw voor kampioenschap gaan”

Zaanstad- Mouad Ben Chekh is een voetbaldier pur sang. De 29-jarige voetballer is op het veld actief bij derde divisionist ODIN ’59, terwijl hij daarnaast voor zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek uitkomt. Met de laatste club stond hij dit seizoen na vier wedstrijden spelen op het volle aantal van twaalf punten, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Daardoor gaat de blik van Ben Chekh langzaamaan richting volgend seizoen. “Met dit team moeten we dan opnieuw voor het kampioenschap gaan”, oordeelt hij.
Na een kort uitstapje bij Topklasse-club VNS United keerde Ben Chekh aan het begin van dit seizoen terug bij FC Zaanstreek. De zaalvoetbalvereniging beschikte al over een uitstekende selectie, maar miste een ervaren man die van het team een eenheid binnen de lijnen kon maken. Dat klonk Ben Chekh als muziek in de oren. “We hebben verschillende soorten kwaliteiten in onze selectie, maar misten nog een échte leider. Ik houd ervan om met positieve coaching de jongens te helpen en dat verliep eigenlijk vanaf het begin direct uitstekend. Ik besloot veel met de jongens in gesprek te blijven en te proberen om iedereen goed neer te zetten.”
De resultaten waren direct positief, want FC Zaanstreek boekte uitsluitend overwinningen in de competitie. De verenging behoorde daarom tot de grote kanshebbers voor promotie naar de Hoofdklasse, maar door corona moest FC Zaanstreek dat een jaar uitstellen. “Dat was natuurlijk uitermate teleurstellend, want we waren zo goed bezig. We hadden écht het gevoel dat het dit jaar kon gebeuren, maar helaas mocht het niet zo zijn.” Ben Chekh heeft het goed naar zijn zin bij de club en kan het goed vinden met voorzitter Ralph Kerssens. “Hij is zo ontzettend belangrijk achter de schermen. Hij werkt altijd hard voor ons en blijft bezig om zaken te verbeteren. Wat doet betreft zijn zulke mensen voor clubs onmisbaar.”
Waar Ben Chekh op het veld een harde verdediger is, ziet hij zichzelf in de zaal anders. “Op het gebied van coaching en leiderschap denk ik dat er niet zoveel verschil is tussen het veld en de zaal, maar op andere vlakken ben ik minder te vergelijken. In de zaal moet je als voetballer bijvoorbeeld berekender zijn in je acties, terwijl je op het veld de mogelijkheid hebt om harder de duels in te gaan. Bovendien spelen we bij FC Zaanstreek vaak verdedigend, waardoor het ook anders voetballen is. Maar ik vind het allebei een mooie aanvulling op mijn week.” Het besluit om na de zomer zowel bij FC Zaanstreek als bij ODIN ’59 verder te gaan, komt dan ook niet als een verrassing. “Ik heb het gewoon ontzettend naar mijn zin bij beide clubs. Hopelijk worden we volgend seizoen alsnog kampioen met FC Zaanstreek, want dat verdient het team.”
Tekst: Jordi Smit
Foto onderschrift: Selectie FC Zaanstreek 1 seizoen 2020/21 vlnr Mouad Ben Chekh, Achraf Nait Brahim, Nordin Ouammeur, Hamid Ouammeur
onder: Mohamed Laghzal, Abdelhak Biari,Ogur Kaya, Bilal Zejli, afwezig Achraf el Aslouni

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl