Prima start van het `De Hofjes Voorjaarstoernooi` voor de onderbouw bij WSV`30

Wormer- Goed nieuws voor de jeugdvoetballertjes van voetbalvereniging WSV`30 uit Wormer. De club kon mede dankzij sponsor De Hofjes Horeca op zaterdag 20 maart starten met het goed georganiseerde ‘De Hofjes Voorjaarstoernooi. Zaterdag 20 maart werd er door de jongste jeugd (jongens en meisjes o7 t/m o13) alsnog afgetrapt.  Het eerder afgelaste De Hofjes winterstop zaalvoetbal toernooi kon zo alsnog, ware het nu op het veld in de buitenlucht, gespeeld worden. Nog steeds onder de naam de Hofjes Voorjaarstoernooi. Met dezelfde teamindelingen zoals die in de eigen sporthal gepland stonden.
Ondanks het corona virus dat de wereld in zijn greep houdt vinden ze het bij WSV belangrijk dat de jongste jeugd kan blijven sporten. En ook sponsor de Hofjes is het daar volkome mee eens en wil voetballen alsmede sport en bewegen ondersteunen. Natuurlijk gebeurde dit alles volgens de richtlijnen van de KNVB en het RIVM.De wedstrijden worden over 4 zaterdagochtenden verdeeld en worden afgewerkt op het fraaie A-veld aan de Middenlijn 1 in Wormer. Dit op het gedeelte van het veld aan de zijde van de parkeerplaats. Daar werden twee speelvelden gecreëerd met de afmetingen van een zaalvoetbalveld.
De speeldagen zijn verder nog; zaterdag 27 maart, zaterdag 3 april, zaterdag 10 april. Helaas moeten de wedstrijden gespeeld worden zonder publiek en daarom hebben de Wormers goede afspraken gemaakt over de begeleiding van de spelertjes.
Die afspraken zijn onder andere dat: ouders en spelers zich 15 minuten voor aanvang van hun wedstrijd bij de hoofdingang van het complex pas mochten melden. De spelers worden daar opgevangen door de leider/coach van het team waarin het kind speelt. En na de gespeelde wedstrijd gaan leider of coach met de spelers terug naar de hoofdingang van het complex waarna de spelers weer worden overgedragen aan hun ouder.
De teams hebben namen uit de Nederlandse en Europese competities. Op de laatste speeldag, zaterdag 3 april speelt iedereen een wedstrijd. De prijsuitreiking per poule vindt plaats na iedere laatste wedstrijd in de betreffende poule.
De organisatie en begeleiding was mede in handen van de vrijwilligers Hans Weijers en Marco Stommel. Hun inzet werd door de club enorm gewaardeerd. Dit evenals de coördinatoren, teamleiders, scheidsrechters, tijdwaarnemers. De mensen die voor en achter de schermen hun medewerking aan dit toernooi verlenen. De club realiseert zich dat zonder hun steundit toernooi anders niet georganiseerd had kunnen worden. 
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl