Jong AZ ontvangt Jong Ajax

  1. Zaanstad- De vierde periode begint voor Jong AZ met een beloftenclash. De ploeg van trainer Michel Vonk speelt maandag in eigen huis tegen Jong Ajax. Het duel op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur. 

Vrijdag ging Jong AZ met 3-2 onderuit bij MVV Maastricht. In stadion De Geusselt kwamen de beloften na rust op een 1-2 voorsprong, maar gaven zij het duel uit handen.
Curieuze gelijkmaker
Na de openingsgoal van MVV maakten de Alkmaarders op curieuze wijze gelijk. Mike Havekotte leek een kopbal van Taabouni te vangen, maar volgens de grensrechter was de bal daarbij de doellijn gepasseerd.
Eerste profgoal
Na rust maakte Fedde de Jong de tweede treffer van Jong AZ. Voor de zeventienjarige was het zijn eerste in het betaald voetbal. Des Kunst verzorgde de assist, zijn derde van het seizoen.
Derde periode
Het duel met MVV was voor Jong AZ de laatste van de derde periode. De beloften behaalden daarin acht punten uit negen duels. De aanstaande opponent uit Amsterdam behaalde hetzelfde aantal punten. De Graafschap kroonde zich tot periodewinnaar.
Onzeker
In de vierde periode is het vooralsnog onzeker of alle duels live te zien zijn op ESPN. Daarover wordt binnenkort meer bekend.
In slotfase langszij
Jong Ajax nam het vrijdag op tegen Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion kwamen de Kerkraders op een 2-0 voorsprong, maar kwam Jong Ajax in de slotfase weer langszij: 2-2. Neraysho Kasanwiro (penalty) en Enric Llansana maakten de goals. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor eerder drie duels op rij. FC Volendam (3-2), SBV Excelsior (5-1) en FC Den Bosch (1-2) bleken achtereenvolgens te sterk.
Langste eind
De beloften uit Alkmaar en Amsterdam speelden in de voorbereiding ook al tegen elkaar. Jong AZ trok toen aan het langste eind. Jong Ajax kwam op een 2-0 voorsprong, maar door treffers van Iman Griffith, Fedde de Jong en Emir Biberoğlu werd het 2-3.


Zegevieren
De beloftenclash werd op profniveau al zes keer eerder afgewerkt. Drie keer won Jong AZ, één keer bleef het gelijk en twee keer won Jong Ajax. De laatste Alkmaarse zege was op 18 oktober 2019. Op het AFAS Trainingscomplex zegevierde Jong AZ met 3-2. Thijs Oosting en Des Kunst (2x) verzorgden de doelpunten.
Groot overwicht
De eerdere ontmoeting van dit seizoen resulteerde in een Amsterdamse overwinning. Op De Toekomst opende Peer Koopmeiners de score, maar ging Jong Ajax kort na rust met 3-1 aan de leiding door treffers van Enric Llansana en Brian Brobbey (2x). Wel stond Ajax vanaf de 22e minuut met een man minder door een rode kaart voor Victor Jensen. Richonell Margaret schoot Jong AZ weer terug in de wedstrijd, maar ondanks een groot overwicht bleef de stand verder onveranderd.
Profdebuut
Tijmen Wildeboer maakte in dat duel zijn profdebuut. De spits kwam in de 59e minuut binnen de lijnen als vervanger van Joey Jacobs.
Leeftijdslimiet
Voor keepers geldt in onderlinge beloftenduels geen leeftijdslimiet. Zodoende zijn ook André Krul en Hobie Verhulst – die dit seizoen al tweemaal in actie kwam voor Jong AZ – speelgerechtigd.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Marc Nagtegaal. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Franca Overtoom en Frans Ozinga. Thomas Hardeman is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – Jong Ajax is te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op ESPN
Jong PSV
Komende vrijdag wacht Jong AZ opnieuw een beloftenduel. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Jong PSV. Het duel op De Herdgang begint om 20:00 uur.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong AZ – Jong Ajax
Jong FC Utrecht – Jong PSV
NEC – FC Volendam
Vrijdag:
Almere City FC – FC Den Bosch
De Graafschap – SBV Excelsior
FC Volendam – NAC Breda
Go Ahead Eagles – FC Dordrecht
Helmond Sport – Jong FC Utrecht
Jong Ajax – MVV Maastricht
Jong PSV – Jong AZ
Telstar – Roda JC
TOP Oss – NEC

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl