Saenden selectie hervat de training en is ook naast het veld actief

Wormerveer- Er is licht aan het einde van de tunnel, maar de tunnel is wel lang. Na maanden in afwachting te zijn geweest van het besluit, dat in groepsverband getraind kan worden was het afgelopen zondag dan zover voor de voetballers van rkvv Saenden. Met inachtneming van de inmiddels welbekende COVID-19 voorwaarden werden meerdere groepen samengesteld en kon de training weer hervat worden.
Dat de spelers aan dit moment behoefte hadden bleek wel uit de opkomst, die bij zondag 1 en 2 zondermeer goed te noemen is. Met maar liefst drie trainers werd de oefenstof afgewerkt met twee groepen t/m 27 en een groep overige spelers die andere oefenstof kreeg. In tegenstelling tot wat er over de jeugd van rkvv Saenden wel eens gedacht of geschreven wordt konden maar liefst vijf A-junioren uit eigen gelederen aansluiten. Ook de spelers die een bewuste keuze hebben gemaakt om de stap naar het Guisveld achter het spoor te maken en zich voor het volgende seizoen hebben aangemeld zijn al actief geweest. Voetbalclub Saenden is meer dan gezond en op allerlei vlakken zeer voortvarend bezig. Het ledenaantal groeit gestaag vooral door het enthousiasme van de jeugdafdeling, die de afgelopen maanden ondanks de corona beperkingen zeer actief is geweest. Maar ook buiten het veld valt het nodige te noteren. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe dakplaten op het terras en tribune. Er is ook nieuwe LED-verlichting op het B-veld geïnstalleerd, zodat er fatsoenlijk licht is als er getraind wordt. Het dak van de nieuwe kleedkamers ligt vol met zonnepanelen, maar liefst 60 stuks moeten ervoor zorgen dat rkvv Saenden verduurzaamt en haar eigen groene elektriciteit gaat leveren. Bovendien is de kantine inmiddels voorzien van isolerende beglazing. Deze investering moet, bij het ontbreken van inkomsten, ertoe leidden dat de energienota flink omlaag gaat en de club financiëel gezond blijft.
Foto: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl