Jong AZ besluit derde periode bij MVV

Zaanstad– Jong AZ besluit vrijdag de derde periode met zijn verste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Michel Vonk gaat dan op bezoek bij MVV Maastricht. Het duel in stadion De Geusselt begint om 14:00 uur. 
De Alkmaar Zaanstreek combinatie leed maandag een nipte nederlaag tegen hoogvlieger NAC Breda. Op het AFAS Trainingscomplex poetste Jong AZ na rust een 0-2 achterstand weg, maar zag het de Bredanaars alsnog met de punten ervandoor gaan: 2-3.
Dubbelslag
Zakaria Aboukhlal bracht Jong AZ kort na rust met een dubbelslag weer op gelijke hoogte. De aanvaller maakte – op aangeven van Jelle Duin en Kenzo Goudmijn – zijn derde en vierde treffer namens de beloften. Aboukhlal werd door zijn prestaties opgenomen in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie.
Assistklassement
Duin gaf tegen NAC zijn vierde assist van het seizoen, Goudmijn zijn derde. De aan RKC Waalwijk verhuurde Thijs Oosting is nog altijd lijstaanvoerder van Jong AZ’s assistklassement. Hij was vijf keer de aangever bij een goal.
Vier plekken
MVV bezet momenteel de veertiende plaats, vier plekken hoger dan Jong AZ. De ploeg van trainer Darije Kalezic won zijn laatste drie duels. Zo werden SBV Excelsior (1-0), Telstar (2-0) en meest recentelijk Jong FC Utrecht (0-1) verslagen.
Salasiwa
MVV’er Gaston Salasiwa heeft een verleden in Alkmaar. De verdediger doorliep de AZ Jeugdopleiding en reikte tot de beloften. Na een verhuurperiode bij Telstar vertrok hij in 2009 bij AZ. Later was hij actief bij het Indonesische Bintang Medan, nogmaals Telstar, Almere City FC en het Noorse Notodden FK. Afgelopen zomer tekende hij in Maastricht.
Duin
Jong AZ-spits Duin werd begin dit seizoen verhuurd aan MVV. Hij kwam acht keer in actie voor de zuiderlingen en scoorde daarin twee keer. In januari keerde hij terug bij AZ. Met de beloften speelde hij sindsdien al negen duels. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij vier assists. Op 14 februari maakte hij tevens zijn Eredivisie-debuut. Een paar dagen later werd hij door de AZ Jeugdopleiding verkozen tot Speler van de Maand.


Transfermarkt
De Limburgers waren deze winter erg actief op de transfermarkt. Zo werd Kürşad Sürmeli transfervrij overgenomen van FC Dordrecht, Kai Bösing van het Duitse Alemannia Aachen en Manuel Angiulli van het Roemeense ACSM Poli Iasi. Verder werd de de clubloze Thibaut Rausin aangetrokken en Rico Zeegers (PSV), Djibril Dianessy (Fortuna Sittard), Timo Stavitski (SM Caen, Frankrijk) en Sven Blummel (De Graafschap) gehuurd. Laatstgenoemde wordt na dit seizoen definitief overgenomen door MVV.
Vertrokken
Daartegenover staat het vertrek van Bill Lathouwers (Waasland-Beveren, België), Joeri Schroijen (AO Xanthi, Griekenland), Zak Swanson (Arsenal), George McEachran (Chelsea) en de in de Zaanstreek opgegroeide Kai Heerings (THOI Lakatamias, Cyprus).
Verste uitduel
Het bezoek aan De Sterrendragers is voor Jong AZ het verste uitduel van het seizoen. De afstand tussen het AFAS Trainingscomplex en stadion De Geusselt bedraagt ruim 230 kilometer.
Derde periode
De wedstrijd van komende vrijdag is voor zowel MVV als Jong AZ de laatste van de derde periode. Jong AZ behaalde daarin tot dusverre acht punten uit acht duels. MVV deed het iets beter met dertien punten.
Aanvangstijd vervroegd
De aanvangstijd voor MVV – Jong AZ werd maandag vervroegd naar 14:00 uur. Oorspronkelijk zou er om 21:00 uur worden afgetrapt.
Doelpuntrijk
De laatste ontmoeting tussen Jong AZ en MVV resulteerde in een doelpuntrijk duel. In Zaanstad werd het 3-3. Mo Taabouni (2x) en Oosting scoorden aan de kant van de thuisploeg, Schroijen, Thibaut van Acker en Jérôme Deom namens MVV.
Correia, Kunst en Margaret
De onderlinge resultaten zijn in balans van eerdere duels zijn in balans. Beide ploegen wonnen twee keer, terwijl het ook twee keer gelijk bleef. Vorig seizoen boekte Jong AZ nog een 3-2 zege op de Maastrichters. Félix Correia, Des Kunst en Richonell Margaret waren destijds trefzeker.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Stan Teuben. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Thomas Krijt en Jeroen van der Waaij. Luuk Timmer is aangesteld als vierde official.
Live
MVV – Jong AZ is te volgen via het Twitter account van AZ en live te zien op ESPN 1.
Jong Ajax
Maandag neemt Jong AZ het in eigen huis op tegen Jong Ajax. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
MVV Maastricht – Jong AZ
FC Eindhoven – Almere City FC
NEC – Jong PSV
SBV Excelsior – Jong FC Utrecht
FC Dordrecht – TOP Oss
FC Den Bosch – FC Volendam
Telstar – De Graafschap
Roda JC – Jong Ajax
NAC Breda – Helmond Sport
Go Ahead Eagles – SC Cambuur

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl