Geschiedenis herhaalt zich voor Jong AZ: Onnodig (3-2) onderuit in Maastricht

Zonder Evjen, Aboukhlal, Duin en Reijnders startte de ploeg van Michel Vonk goed aan het duel maar keek het na 17 minuten toch tegen een achterstand aan. Keeper Beau Rees zag er niet goed uit en kon niet voorkomen dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Jong AZ liet zich niet van de wijs brengen en pakte de draad weer op en werd op fortuinlijke wijze beloond na een discutabele goal die zomaar ook afgekeurd had kunnen worden. De kopbal van Taabouni werd door de doellijn technologie over de lijn geconstateerd en betekende de 1-1.
Vlak na rust bracht Fedde De Jong met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal de ploeg uit Alkmaar Zaanstreek op voorsprong. Net als in de wedstrijd tegen NAC gaf de nummer 18 van de keukenkampioendivisie de wedstrijd weg en kreeg nog twee tegengoals te slikken.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

MVV Maastricht – Jong AZ 3-2 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling MVV Maastricht: Mike Havekotte; Rico Zeegers (56. Tim Zeegers / 80. Shermar Martina), Brem Soumaoro (46. Djibril Dianessy), Gaston Salasiwa, Kürşad Sürmeli; Thibaut van Acker, Luc Mares, Jérôme Deom (90. Manuel Angiulli); Joy-Lance Mickels, Sven Blummel, Arne Naudts.
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers, Jorn Berkhout (46. Joey Jacobs), Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Fedde de Jong, Bram Franken; Richonell Margaret (68. Yusuf Barasi), Des Kunst, Mo Taabouni (78. Zico Buurmeester).
Scoreverloop: 17. Mickels 1-0, 26. Taabouni 1-1, 48. De Jong 1-2, 72. Dianessy 2-2, 81. Naudts 3-2.
Gele kaarten: Franken (Jong AZ), Deom, Sürmeli (MVV Maastricht).
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Stan Teuben. foto: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl