Cees Bol knalt naar etappewinst

Zaanstad- De tweede etappe van de wielerwedstrijd Parijs-Nice is een prooi geworden voor Zaandammer Cees Bol heeft. Onze 25-jarige streekgenoot, renner van Team DSM, was in Amilly na een nagenoeg vlakke etappe een klasse apart in de massasprint. De Deen Mads Pedersen (Trek – Segafredo) werd op ruime afstand tweede en de derde plek was voor de Australiër Michael Matthews (Team BikeExchange), die de leiderstrui nu in het bezit heeft.
Bol ging op indrukwekkende wijze de sprint aan en niemand kon hem volgen. Met groot vertoon van macht kwam de Zaankanter enkele meters voor de concurrentie over de finish. Voor de renner, die vorige maand meedeed aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, is dit zijn eerste ritzege van het jaar.
In 2014 startte Bol (27 juli 1995) in het Rabobank Development Team. Na die opleiding ging hij in 2017 over naar SEG Racing Academy om in 2019 over te stappen naar TEAM Sunweb. Per dit seizoen heet die ploeg TEAM DSM. Al sprinter weet Bol hoe frustrerend eindfases van een wedstrijd kunnen zijn.
Dit prille seizoen heeft hij drie keer de kans gekregen mee te dingen naar een ritzege in de UAE Tour. Bol kon met een 15e, 9e en 5e positie niet echt trots zijn. Enig positieve van die reeks dat het steeds beter ging. De winst maandag maakte heel veel goed en sterkt het moreel van onze streekgenoot.
Foto: AFP

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl